Silvano müüs kahjumis Leedu äri maha

Tarvo Vaarmets 18. november 2009, 11:15

Silvano Fashion Group müüs maha Leedus 14 poes naistepesu müünud tütarfirma Linret LT aktsiad.

Silvano ainuomandusse kuulunud Linret LT on Leedu jaemüügiettevõte, mis opereerib 14 jaemüügipunkti. Tehingu lõpuleviimine toimub novembrikuus, teatas ettevõte börsile. Linreti peamine tegevusala on Lauma Lingerie ja Milavitsa kaupade jaemüük läbi “Amadea Line” kaubamärgi all tegutseva jaemüügiketi, samuti “Jockey” ja “Yamamay” kaubamärkide all tegutsevate frantsiisikaupluste opereerimine.

Käesoleva aasta esimese 9 kuu Linreti kahjum oli ligikaudu 499 tuhat eurot (7,8 miljonit krooni). Arvestades Leedu tarbijanõudluse langust ja Leedu majanduse üldist seisu peab Silvano juhatus ebatõenäoliseks, et Linret LT muutuks 2010. aastal kasumlikuks või toodaks lähitulevikus positiivset rahavoogu.

Linret LTsse tehtud investeeringute kogumahtu arvestades tekitab tehing eeldatavasti kahjumit suurusjärgus ligikaudu 0,4 miljonit eurot (6,3 miljonit  
krooni). Samas omab tehing tulevikus grupi finantstulemustele positiivset mõju,
kuna lõpetatakse kahjumlik tegevussuund.

Kohandamaks Silvano äritegevust muutuvate majandustingimustega, jätkab Silvano juhatus muuhulgas keskendumissuuna muutmist oma jaemüügioperatsioonidelt frantsiisimudelile, mis aitab vähendada kulusid ja suunata vastavaid ressursse mujale, võimaldades samal ajal seniste müügimahtude säilitamist ja suurendamist, märkis ettevõte teates.

Baltimaades kavatseb Silvano jätkata üleminekut frantsiisimudelile Lauma Lingerie kaubamärgi all, kusjuures Leetu on 2012. a lõpuks kavandatud vähemalt 12 Lauma Lingerie frantsiisikauplust, mis on osa üleüldisest Lauma Lingerie frantsiisi arendamisest selles regioonis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2009, 21:07
Otsi:

Ava täpsem otsing