BÖRS: Aasia lõpetas eduka aasta korraliku plussiga

Tarvo Vaarmets 31. detsember 2009, 12:21

Aasia aktsiaturud lõpetasid põneva 2009. aasta korraliku tõusuga, ka Euroopa aktsiaturud näitavad kerget plussi. 

Üldiselt oli kauplemispäev aga Aasias üsna vaikne, kuna mitmed börsid olid juba suletud. Kohe lõppev aasta tõi Aasia börsidel kaasa aga vägevad tõusud. Hiina Shanghai indeks lõpetas aasta 80% kõrgemal, kui seda alustas. Indoneesia peamine börsipeegel sööstis aga 87% ülespoole, paljud teised Aasia börsid näitasid üle 50%-lisi minekuid. Ainult Jaapani Nikkei 225 jäi veidi tagasihoidlikumaks, kerkides aastaga 19%. 

Aasta viimase börsipäeva lõpetas Hongkongi Hang Seng 1,8%-lise tõusuga, Austraalia peamine indeks lisas 0,8%, Shanghai indeks paisus aga 0,5%. Teiste hulgas olid suletud Jaapani, Lõuna-Korea ja Indoneesia börsid.

Ka Euroopa püüab vastuolulisele aastale täna ilusat punkti panna - Ühendkuningriigi FTSE 100 näitab 0,1%-list kasvu, Prantsusmaa CAC-40 on lisanud sama palju. Veidi alla üheprotsendilises miinuses kaupleb aga Saksamaa DAX.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. December 2009, 12:21
Otsi:

Ava täpsem otsing