Katre Pilvinski • 26. august 2010 kell 15:51

Sumbergi spaade kahjum neljakordistus 55 miljonini

Tarmo Sumbergi juhitava Legendijuhtimise AS-i kontserni kahjum kasvas möödunud aastal 54,8 miljoni kroonini, mis on neli korda enam kui aasta varem.

Legendijuhtimise AS-i 2009. aasta majandusaasta aruandest selgus, et ettevõte teenis mullu 54,8 miljoni krooni suuruse kahjumi. Aasta varem oli kahjumi suurus 13,5 miljonit krooni. Legendijuhtimise ärikahjum oli mullu 22 miljonit krooni ja finantskulud 32,8 miljonit krooni. Kontserni käive kahanes 2008. aasta 141 miljonilt 54,3 miljoni kroonini eelmisel aastal.

"2009. aastal jätkus 2008. aasta teisel poolel alanud käibe langus. Peamisteks käibe languse põhjusteks olid üldine majanduskriis, sellest tulenev turgude ebakindlus ja turismisektoris tekkinud suur nõudmise ja pakkumise disproportsioon," märkis Sumberg aruandes.

"See ei võimaldanud samas tempos kulusid vähendada, mis omakorda tingis suure kahjumlikkuse. Osad kulud, peamiselt energiaga seotud kütte-, elektri- ja veekulud hoopis kasvasid hindade tõusu tulemusena,” lisas ta.

Legendijuhtimise AS opereeris 2009. aastal Tallinnas spordiklubi Cityspa, Kuressaares hotelli Georg Ots Spa, 100% tütarettevõte SIA Legendhotels Latvia hetlli Albert Riias. Leedus on asutatud 100% tütarettevõte UA Legendhotels LT, Poolas 100% tütarettevõte Legendhotels Polska Sp.z.o.o. 2009. aastal müüdi 100% osalusega tütarettevõte Kesklinna Spa OÜ, vähendati osalust AS-s Vene Posti Operaator 24%-ni ning asutati 100% tütarettevõte Gospa OÜ.

 

Hetkel kuum