Silvia Viidik • 30. september 2010 kell 8:24

Mobius kiidab Türgit ja ostab sealseid aktsiaid juurde

Templeton Asset Managementi staartegelane Mark Mobius rääkis, et ettevõte plaanib väga varsti investeerida 250 miljonit dollarit Türgi aktsiatesse, sest riigi aktsiad on kõige atraktiivsemad Euroopa arenevate riikide seas.

“Juba sel kuul paneme täiendavad 250 miljonit dollarit sisse,“ rääkis Mobius, kes Templetoni kaudu kontrollib 34 miljardi dollari elu maailma turgudel, vahendas Bloomberg. „Meie fondid on Türgis tugevas ülekaalus. Oleks suurepärane, kui sealne turg kukuks, et me saaks juurde osta,“ lisas ta.

Türgi ISE National 100 indeks on sel aastal kerkinud 24 protsenti, mis suuremate Euroopa kaaslastega võrreldes on parim liikumine. Mobiuse hinnangul on Türgis parimad ostukohad panganduses, naftatööstuses ja tarbekaupade valdkonnas.

Hetkel kuum