Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Altvee: Ecoprint keskendub Rootsi ja Norra suunale

  Redgate Capitali omandisse läinud Ecoprindi uus juhatuse liige Mart Altvee ütles Äripäevale, et esialgu keskendub eksporti suurendav trükitööstus Rootsi ja Norra suunale, olulisemad investeeringud tootmisseadmetesse on juba tehtud.

  Äripäeva küsimustele vastab Mart Altvee.
  Palun kirjeldage pisut lähemalt EASist heakskiidu saanud ekspordiplaani. Kas seal on uusi sihtriike?
  EASist heakskiidu saanud ekspordiplaan keskendub Rootsi ja Norra sihtturgudele. Uute omanikena pöörame erilist tähelepanu ka teistele lähipiirkonna eksportturgudele. Oleme sellealase ettevalmistustööga alustanud.
  Kui suurt investeeringut vajate järeltöötlusseadmete kaasajastamiseks, mis võimaldavad toomist senisest rohkem automatiseerida?
  Ecoprint ostis tänavu septembris uue voltimisseadme Horizon. Tegemist pole niivõrd seadmete kaasajastamise, vaid täiustamisega. Uus seade lisab järeltöötlusprotsessi suuremat paindlikkust, kiirust ja efektiivsust eelkõige ajakirjade ja brošüüride ning voldikute tootmisel. Lähiajal uusi suuremaid investeeringuid tootmisse vaja ei ole.
  Kui suure summa plaanib Redgate Capital Ecoprinti investeerida? Milleks seda raha kasutatakse?
  Hetkel on Ecoprint olulisemad investeeringud tootmisse juba ära teinud. Lähitulevikus on peamine fookus ekspordipotentsiaali paremal kasutamisel ja müügitegevusel. Täiendavate tootmisinvesteeringute suhtes teeme otsused peale olemasoleva tootmispotentsiaali ärakasutamist.
  Pressiteates on mainitud, nagu annaks Juhan Peedimaa Ecoprindi juhtimise Redgate Capitalile üle. Mida see tähendab?
  Kokkuleppel uute omanikega suundub Juhan Peedimaa ettevõtte nõukogusse, et anda edasi oma kogemusi ja toetada ettevõtet. Ettevõtte juhatuses jätkavad Margo Tärn ja Erika Illison. Juhatusse lisandun esialgu mina, kuid ettevõttesse on kavas juurde tuua ka uut verd ekspordi- ja müügisuunal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.