6. oktoober 2010 kell 4:30

Asi pole päris nii nagu Annus räägib

Ma arvan, et see päris nii pole nagu ettevõtja Toomas Annus räägib, kommenteeris Äriplaani konverentsil esinenud Annuse süüdistusi kapo ja prokuratuuri aadressil riigikogu õiguskomisjoni aseesimees ja endine siseminister Kalle Laanet.

"Meil mõistetakse kohut nii nagu ühes õigusriigis kohane. Kui kohtuprotsess on lõppenud, siis saame ka mingeid järeldusi teha, enne on neid väga raske teha," lausus Laanet. 

"Ma olen seisukohal, et Eesti on arenenud täna sellisesse etappi, kus suudetakse olla piisavalt objektiivsed ja suudetakse isiklikud ambitsioonid kõrvale jätta. Tegemist on nii paljude erinevate institutsiooniga, kes uurimist läbi viivad. Ma arvan, et see päris nii pole nagu ettevõtja Annus räägib," ütles Laanet. Ta lisas, et saab Annusest aru, sest ettevõtja on saanud tõeliste väntsutuste osaliseks.

"Aga täna mina ei julge küll hinnangut anda, kas Toomas Annus on oma väljaütlemistes objektiivne või mitte. Paljud klassikud on öelnud, et õiguse mõistmine ei pea olema õiglane, vaid ta peab ka näima õiglane. See, kes on süüdi mõistetud ka kõige kõrgemas kohtus, see on alles siis süüdi. Seniajani on kõik spekulatsioonid," sõnas Laanet.

 

Autor: Aivar Hundimägi, Kaisa Gabral

Hetkel kuum