Kadri Paas • 6. oktoober 2010 kell 11:04

Pihl ei usu, et Annusele tahaks keegi kätte maksta

Kaitsepolitsei endine peadirektor ja eksriigipeaprokurör Jüri Pihl ütleb, et tema Toomas Annuse kahtlustusi ja süüdistusi ei usu.

"Eks kohus kontrollib. Selleks ju kohut peetaksegi," märkis Pihl.

"Niipalju võin küll öelda, et asutuste juhtidel on võimalik valida prioriteedid, kus oma asju teha aktiivsemalt ja kus mitte, eks ole. Kui kõik asjad on korras, siis ei ole ju midagi karta. Mõni inimene võib isegi kahe silma vahele enda tegudega jääda. Teinekord ei jõua ju kõigiga tegeleda, mõni asi tuleb lihtsalt kiiremini kätte," rääkis Pihl.

"Ma ei usu mingisuguseid kättemaksujutte. See on ebatõenäoline. Ma ei usu, et meie õiguskaitseorganid millegi taolisega tegelevad. Kui nii oleks, kukuksid kohtuasjad kiiresti kokku. Asjad ei leiaks kohtus tõendamist. On olnud muidugi ka juhtumeid, kus inimene on kohtus õigeks mõistetud, aga see ei tähenda alati, et midagi oleks kättemaksuks algatatud. Uurijad ja prokurör hindasid lihtsalt tõendeid valesti," arutles Pihl.

Hetkel kuum