• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paavel: ära osta Eesti vorsti, kus pole liha

  ASi Lihameister juhataja Elmut Paavel ütles Stefan Anderssoni "Ärge eelistage kodumaist" arvamust kommenteerides, et ta ei mõista sugugi Anderssoni hinnangut hukka.

  "Teate, see on mitme otsaga asi. Võin öelda, et meie lihatootja putkab välismaale liha müüma juba siis, kui saab kilolt kümme senti rohkem. Temaga ei saa läbi rääkida isegi selle üle, et pool lihast jääks kodumaale ja pool müüdaks Eestist välja," rääkis Paavel.
  Alles pärast seda, kui lihatootja on välismaal vastu pükse saanud, tuleb ta kodumaise lihatööstuse ukse taha ja palub töösturit, et too tema liha ka ikka ära ostaks, märkis Paavel.
  "Tööstuse jaoks on oluline tooraine igal juhul kätte saada. Ostame, kust saame," lisas ta. Tema sõnul ei saa ka väita, et alati peabki Eesti kaupa ostma.
  "Meil toodetakse ja müüakse siin lastevorste, kus ei ole grammigi liha sees. No mis vorst see on!? Miks seda välismaisele, liha sisaldavale vorstile eelistama peaks? Pealegi, kui näiteks Eesti õpetaja teenib 10 000 krooni, siis ei saagi temalt eeldada, et ta iga hinnaga peaks Eesti kallist kaupa ostma. Ka Läti-Leedu vorstid on praegusel ajal piisavalt söödavad," leidis Paavel.
  Tema sõnul on probleem ka Eesti, vähemasti lihatootja suhtumises. "Iga tegelane, kel laudas vähemalt 2000 siga, sõidab ringi mersuga. Käisime Taanis. Nemad peavad seal end küll palju tagasihoidlikumalt üleval. Nii ei saagi öelda, et peakski igal juhul alati Eesti kaupa ostma. Ei pea," märkis lihatööstuse juht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Volvo tuleb reedel börsile
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Õiguskomisjon toetab kaubanduse paindlikumaid töölepinguid
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.