Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "EA võimeline kasumit teenima"

  Estonian Air on võimeline kasumit teenima, kui selle firmaga tegeletakse õigesti, ütles lennufirma nõukogu esimehe kandidaat, investeerimispankur Joakim Helenius.

  "Sel aastal on Estonian Air (EA) nii majanduskriisi kui ka tuhapilvede tõttu kannatanud. Need on olnud karmid ajad Estonian Airi jaoks, kuid ma arvan, et asjad paranevad. Neid põhjuseid on palju, mis lubavad uskuda, et EA tulevik võib olla korralik," tõdes Helenius. "Usun, et EA on võimeline kasumit teenima, kui selle firmaga tegeletakse õigesti ning riik ei pea teda igavesti toetama," lisas ta.
  Heleniuse sõnul ei muutu lähikuudel midagi, kui valitsus ei kiida heaks EA lisainvesteeringut. "Oletades, et kõik läheb plaanipäraselt ning riik saab EA kontrollivaks aktsionäriks, on järgmine samm uus nõukogu ja töö juhtkonnaga, et arendada väga selge strateegia. Töötada välja selline strateegia, mis loodetavasti annab parima võimaliku kombinatsiooni kahest eesmärgist – Eesti õhuruumi teenindamine ja samaaegselt eduka lennufirma baasi üles ehitamine," rääkis Helenius.
  Kui riik ja SAS kinnitasid Estonian Airi müügitehingu, ütles majandusminsiter Juhan Parts Äripäevale, et kokkuleppe järgi võtab lennufirma uue nõukogu esimehena vastutuse Joakim Helenius. Samas rõhutas Helenius, et räägib praegu EAst kui eraisik ja ettevõtte plaanidest on tal veel vara kõnelda. "Ma ei süveneks praegu neisse strateegilistesse võimalustesse, kuna ma ei arva, et see on antud hetkel korrektne. Ma saan aru, et Eesti avalikkus on sellest väga huvitaud ning seda ei saa hoida kui üht korporatiivset saladust, kuid sellest on hetkel vara rääkida," põhjendas ta.
  Heleniuse sõnul on juhtkonna küsimus see, mida kahtlemata nõukogus arutatakse. "Kuid praegu pole mingeid otsuseid tehtud, kuna nõukogu pole veel kohtunud sel põhjusel, et seda lihtsalt ei eksisteeri praegu. Kui nõukogu on ükskord formaalselt kinnitatud, tehakse esialgu koostööd juhtkonnaga, et näha, milline on olukord ja kuidas asjad ettevõttes kulgevad," kirjeldas ta edasist.
  "Nagu iga nõukogu hindab ka EA uus nõukogu seda, kui hästi on senine juhtkond hakkama saanud ning kui head tööd teeb. Seda näitab tulevik, kas olemasolev juhtkond jätkab või on vaja mõelda muudatuste peale, mis aitavad EA eesmärke paremini saavutada," märkis Helenius.
  Eestisse sisenevatest lennufirmadest Ryanair ja Blue1 rääkides ütles Helenius, et lennundus on väga suure konkurentsiga ärivaldkond. ”Iga lennufirma, mis soovib lennata Tallinnast on teretulnud, kuna lisab Eesti reisijatele alternatiive," sõnas ta.
  "Muidugi konkurents muudab EA jaoks kasumi teenimise raskemaks, sest mida rohkem tegutsevaid firmasid on, seda keerulisem on kasumi teenimine. Mis aga tähendab, et EA peab veelgi kreatiivsemaks muutuma – kuidas arendada enda äri ja olla samal ajal kasumlik, kui peab konkureerima uute tulijatega Eesti lennunduses," rääkis investeerimispankur.
  "Kliendina võin ma öelda, et EA teeninduse parandamisega tuleb palju tööd teha. Olen tihti oodanud tunde hilinenud EA lendu ning kannatan nagu iga teine klient ja ütlen, et see pole ilus," märkis Helenius.
  "Kuid nõukogu peab nende probleemidega tulevikus professionaalselt tegelema ning selgitama, kas selles saab juhtkonda süüdistada. Kui valitsus aktsepteerib lisainvesteeringu ja EA nõukogu hakkab otsuseid tegema, on uus nõukogu dialoogis avalikkusega väga avatud, kuna avalikkus tahab ja väärib seda," kinnitas Helenius.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pinged Lähis-Idas: Iraan sattus rünnaku alla
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.