• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "EA võimeline kasumit teenima"

  Estonian Air on võimeline kasumit teenima, kui selle firmaga tegeletakse õigesti, ütles lennufirma nõukogu esimehe kandidaat, investeerimispankur Joakim Helenius.

  "Sel aastal on Estonian Air (EA) nii majanduskriisi kui ka tuhapilvede tõttu kannatanud. Need on olnud karmid ajad Estonian Airi jaoks, kuid ma arvan, et asjad paranevad. Neid põhjuseid on palju, mis lubavad uskuda, et EA tulevik võib olla korralik," tõdes Helenius. "Usun, et EA on võimeline kasumit teenima, kui selle firmaga tegeletakse õigesti ning riik ei pea teda igavesti toetama," lisas ta.
  Heleniuse sõnul ei muutu lähikuudel midagi, kui valitsus ei kiida heaks EA lisainvesteeringut. "Oletades, et kõik läheb plaanipäraselt ning riik saab EA kontrollivaks aktsionäriks, on järgmine samm uus nõukogu ja töö juhtkonnaga, et arendada väga selge strateegia. Töötada välja selline strateegia, mis loodetavasti annab parima võimaliku kombinatsiooni kahest eesmärgist – Eesti õhuruumi teenindamine ja samaaegselt eduka lennufirma baasi üles ehitamine," rääkis Helenius.
  Kui riik ja SAS kinnitasid Estonian Airi müügitehingu, ütles majandusminsiter Juhan Parts Äripäevale, et kokkuleppe järgi võtab lennufirma uue nõukogu esimehena vastutuse Joakim Helenius. Samas rõhutas Helenius, et räägib praegu EAst kui eraisik ja ettevõtte plaanidest on tal veel vara kõnelda. "Ma ei süveneks praegu neisse strateegilistesse võimalustesse, kuna ma ei arva, et see on antud hetkel korrektne. Ma saan aru, et Eesti avalikkus on sellest väga huvitaud ning seda ei saa hoida kui üht korporatiivset saladust, kuid sellest on hetkel vara rääkida," põhjendas ta.
  Heleniuse sõnul on juhtkonna küsimus see, mida kahtlemata nõukogus arutatakse. "Kuid praegu pole mingeid otsuseid tehtud, kuna nõukogu pole veel kohtunud sel põhjusel, et seda lihtsalt ei eksisteeri praegu. Kui nõukogu on ükskord formaalselt kinnitatud, tehakse esialgu koostööd juhtkonnaga, et näha, milline on olukord ja kuidas asjad ettevõttes kulgevad," kirjeldas ta edasist.
  "Nagu iga nõukogu hindab ka EA uus nõukogu seda, kui hästi on senine juhtkond hakkama saanud ning kui head tööd teeb. Seda näitab tulevik, kas olemasolev juhtkond jätkab või on vaja mõelda muudatuste peale, mis aitavad EA eesmärke paremini saavutada," märkis Helenius.
  Eestisse sisenevatest lennufirmadest Ryanair ja Blue1 rääkides ütles Helenius, et lennundus on väga suure konkurentsiga ärivaldkond. ”Iga lennufirma, mis soovib lennata Tallinnast on teretulnud, kuna lisab Eesti reisijatele alternatiive," sõnas ta.
  "Muidugi konkurents muudab EA jaoks kasumi teenimise raskemaks, sest mida rohkem tegutsevaid firmasid on, seda keerulisem on kasumi teenimine. Mis aga tähendab, et EA peab veelgi kreatiivsemaks muutuma – kuidas arendada enda äri ja olla samal ajal kasumlik, kui peab konkureerima uute tulijatega Eesti lennunduses," rääkis investeerimispankur.
  "Kliendina võin ma öelda, et EA teeninduse parandamisega tuleb palju tööd teha. Olen tihti oodanud tunde hilinenud EA lendu ning kannatan nagu iga teine klient ja ütlen, et see pole ilus," märkis Helenius.
  "Kuid nõukogu peab nende probleemidega tulevikus professionaalselt tegelema ning selgitama, kas selles saab juhtkonda süüdistada. Kui valitsus aktsepteerib lisainvesteeringu ja EA nõukogu hakkab otsuseid tegema, on uus nõukogu dialoogis avalikkusega väga avatud, kuna avalikkus tahab ja väärib seda," kinnitas Helenius.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.