Indrek Kald • 6. detsember 2010 kell 5:51

Wolf: suurendame Eesti otsustusõigust

Vanades harjumustes kinni olijad võivad arvata, et ühtse grupi loomisega läheb vastutus ja otsustamine Stockholmi, ütles Swedbank Grupi juht Michael Wolf Postimehele ja lisas, et tegelikult kohalik vastutus hoopis suureneb.

"Me ei oleks saanud Eestis nii häid tulemusi, kui otsuseid Stockholmis langetataks," rääkis Wolf. Kui ettevõte tahab saada Eestis suurt laenu, siis see otsus langetatakse Swedbank Grupi juhi kinnitusel mitte Stockholmis, vaid Tallinnas. "Meil on limiidid, millest suuremad laenud peavad saama nõukogu heakskiidu, aga see on reegel kõikide jaoks," lisas ta.

Wolfi sõnul on Swedbank kriisist õppinud seda, et kuigi Rootsis oli ka varem majanduskriisi kogemus, tegutseti Eestist, Lätist ja Leedust eraldi ning kokkuvõttes seda kogemust pank enda kasuks tööle ei pannud.

Hetkel kuum