Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi pangad kasutasid USA keskpanga kriisilaene

  USA keskpanga kriisiabist pankadele ammutasid ka Rootsi pangad – kokku üle 100 miljardi Rootsi krooni, selgub USA keskpanga avalikustatud andmetest.

  60 miljardit krooni laenas SEB ja 40 miljardit Handelsbanken. Nordea panga puhul olid summad väiksemad – 50 miljonit dollarit ehk 340 miljonit Rootsi krooni, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.
  SEB ja Nordea laenasid USA keskpanga laenuprogrammist TAF (Term Auction Facility), mis kestis 2008. aasta detsembrist tänavu kevadeni. Handelsbanken laenas CPFF (Commercial Paper Funcing Facility) programmi raames. SEB New Yorgi kontor võttis kokku 13 laenu 8,91 miljardi dollari ehk 60 miljardi Rootsi krooni väärtuses.
  "Laenasime, sest meil oli see võimalus," ütles lehele SEB pressiesindaja Ola Kallemur. Pärast investeerimispanga Lehman Brothers pankrotti kuivasid mitmed pankade ja ettevõtete finantseerimisallikad kokku. Meie aga hoopis suurendasime 2008. a sügisel 150 miljardi Rootsi krooni võrra ettevõtetele antavaid laene."
  Kokku pumpas USA keskpank finantskriisi kõige raskematel aegadel kriisilaenudena turule üle 3000 miljardi dollari. Kriisiabi eemärk oli ära hoida USA finantssüsteemi kollaps pärast šokilainet investeerimispanga Lehman Brothers pankrotist.
  USA keskpanga avaldatud andmetest selgub, et hädaabi kasutasid ka mitmed suured Euroopa, Jaapani ja Kanada pangad. Suurimate abisaajate seas olid nii Barclays, Royal Bank of Scotland, Deutsche Bank kui ka Credit Suisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: tarneahelaid ootavad ees suured muutused
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.