Riik tahab osta gaasivõrku

Silvia Kruusmaa 27. jaanuar 2011, 14:19

Majandusministeerium alustas Eesti Gaasiga konsultatsioone, et osta ettevõttelt gaasi põhivõrk ja anda see Eleringile. Pole otstarbekas panna Eesti Gaasi omanikud gaasituru seadusega fakti ette, et nad peavad võrgust loobuma, vaid tuleb läbi rääkida, lausus Eleringi juht Taavi Veskimägi.

Intervjuus ETV saatele "Terevisioon" rääkis Veskimägi, et Eesti energiatootmise viisid peavad olema konkurentsivõimelised turupõhiselt, mitte aga subsiidiumidepõhiselt.

"Miks me näiteks ka Eleringina, kes me ju vastutame Eesti elektrisüsteemi toimimise eest, oleme ka kogu seda gaasimajanduse poolt viimasel ajal ajanud? Just uute, n-ö mittekonventsionaalsete gaasivarude kasutuselevõtmisega on gaasi ja õli hinnad läinud erinevat teed ja Rahvusvaheline Energiaagentuur näeb, et järgmised kümme aastat võib selline olukord kesta. Miks mitte müüa tegelikult õli välja, osta – kui on rohkem tarneahelaid kui ainult Venemaalt – gaasi sisse, toota elektrit hoopis gaasipõhiselt?!" rääkis Veskimägi.

Eesti Gaasi suuromanikud on Vene Gazprom, Saksa E. on Ruhrgas ja Soome Fortum.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2011, 14:08
Otsi:

Ava täpsem otsing