• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raul Kotov: poliitikud valetavad

  Eesti Gaasi juhatuse liikme Raul Kotovi arvates poliitikud valetavad, kui väidavad, et gaasivõrgu eraldamise järel Eesti Gaaist gaasi hind alaneb. "Nii Paldiski kui Muuga LNG terminali rajajad teavad, et juba praegu on põhivõrguga liitumine võimalik," lisas Kotov.

  "Omandi lahutamise nõue ei ole absoluutne. Näiteks Saksamaal jääb gaasi müüja torude omanikfirma omanikuks ka edaspidi. Piiratud on vaid ettevõtte juhtimises osalemine. Kahjuks Eestis puudub sisuline arutelu ning ainuke loosung on Venemaa gaasist vabanemine," kritiseerib Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov Reformierakonna tagatoas ja Eleringi kontoris valminud maagaasiseaduse muudatusettepanekut.
  Kotovi sõnul võib täheldada Eleringi juhi Taavi Veskimäe ambitsioone saada endale ka Eesti gaasivõrgud.
  "Seaduse eelnõu taga ei oska kahtlustada võimalike LNG terminali rajajaid, sest nii Paldiski kui Muuga terminalid on täna saanud vastuse, et liitumine ülekandevõrguga on võimalik. Ehk poliitikute väide, et Eesti Gaas takistab konkurentsi, on alusetu ega vasta tegelikkusele," väidab Kotov.
  Gaasivõrkude eraldamine ei too Eesti Gaasi esindaja sõnul kaasa hinnalangust.
  "Samuti ei ole mingil moel garanteeritud, et uus võrkude omanik üldse investeerib võrkude arengusse. Tõenäoliselt on uuel omanikul samad, mis täna Eesti Gaasilgi. Milliseid investeeringuid on tasuv teha ja kes selle kõik kinni maksab?" küsib Kotov retooriliselt.
  Tema kinnitusel ei maksa kahelda, et juhul, kui Eesti-Soome ühendus ja LNG terminal oleksid tasuvad projektid, siis oleks Eesti Gaas koos Soome Gasumiga selle juba ära teinud.
  "Muidugi juhul, kui oleks õnnestunud kokku leppida maaomanikega toru rajamiseks, mida näiteks täna, pärast nelja-aastast tööd, me veel ei ole suutnud Saku-Paldiksi suunal," lisas gaasifirma esindaja
  Reformierakond soovib, et seadus jõustuks juba 1. jaanuaril 2011.
  "See on väga kiire aeg. Seaduse vastuvõtmine eeldab sügavamat analüüsi ja ilmselt ka turuosalistega tõsisemat arutelu. Eelnõule lisatud pooleleheküljeline selgitus ei ole tõsiselt võetav analüüs kohe mitte," märgib juhatuse liige. 
  Tema arvates on eelnõust puudu maagaasi siseturu direktiivi muud osad.
  "Näiteks LNG terminalide ja gaasihoidlate regulatsioon. Puudu on võrkude arengut puudutavad küsimused, kolmandate osapoolte juurdepääsu küsimused, take or pay-lepingute küsimus jne. Huvitav on täheldada, et  taastuvenergeetika toetuste osas on Reformierakond kriitiline IRL kiiretele ettepanekutele," lisas Kotov mürgiselt. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Elektri hind langeb homme tublisti Liive: hinnad võivad lähiajal jõuda 3000 euroni
Homme hakkab elektri hind langema, aga püsib varasemate nädalatega võrreldes jätkuvalt kõrgel tasemel, selgub Nord Pooli andmetest.
Homme hakkab elektri hind langema, aga püsib varasemate nädalatega võrreldes jätkuvalt kõrgel tasemel, selgub Nord Pooli andmetest.
Teenusedisainer hoiatab: klient keerab selja esimese negatiivse kasutajakogemuse peale
Vaid üksainus negatiivne kasutajakogemus võib rikkuda kliendi ja brändi vahelise suhte, selgus saatest „Lavajutud“.
Vaid üksainus negatiivne kasutajakogemus võib rikkuda kliendi ja brändi vahelise suhte, selgus saatest „Lavajutud“.