Perspektiivid paremad kui aasta eest

Andrus Ansip 10. veebruar 2011, 00:00

No ei see Estonian Air siin uhkes üksinduses Tallinnas ei ole! Alles sel nädalavahetusel ma lendasin Lufthansaga. Aga teada on, et meile on juurde tulnud Ryanair, kes lendab Tallinnast 13 sihtpunkti ja see on päris oluline täiendus senistele Tallinnast lähtuvatele reisidele. Üldse on Tallinnast võimalik lennata otse 34 erinevasse sihtpunkti ja tuleb tunnistada, et võrreldes Riiaga on probleem olemas küll, sest Riiast on võimalik otse lennata 80 sihtpunkti.

Samas on Estonian Air soetanud kaks uut lennukit, mis võimaldavad olulisel määral kulusid kärpida ja muudavad seega Estonian Airi ka kasumlikuks ettevõtteks. Mina ei ole lõunanaabrite lennunduse alal ekspert, aga ma olen näinud üht meie naaberriikidest või selle regiooni riikidest, kus on olnud väga ambitsioonikate eesmärkidega lennundusettevõte, mis läks pankrotti. Nii et minu arust ei ole päris mõistlik igasuguste võidujooksudega iga hinna eest kaasa minna. Ma usun sellesse, et Tallinna Lennuväljalt on võimalik ka tulevikus mõistliku aja jooksul reisida erinevatesse Euroopa sihtkohtadesse ja need perspektiivid nüüd, mil Eesti riik on omandanud suurema osa Estonian Airi aktsiatest, on märksa paremad, kui olid aasta tagasi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing