Anu Jõgi • 14. veebruar 2011 kell 9:32

Venemaa eelarve tõusis jaanuaris plussi

Venemaa eelarve tulud ületasid jaanuaris kulusid rohkem kui 121 miljardi rubla võrra ehk 3,6 protsenti SKPst, kirjutab lenta.ru.

Venemaa majandusministeeriumi teatel olid riigi sissetulekud jaanuaris ligi 800 miljardit rubla ja väljaminekud 678 miljardit rubla. Sissetulekud andsid aastaks planeeritust 9 protsenti, väljaminekud 6,4 protsenti.

Viimased kaks aastat on Venemaa eelarve olnud defitsiidis ja president Vladimir Putin on varem öelnud, et ülejäägini tuleb jõuda alles 2015. aastaks.

Üksikutel kuudel võivad eelarve sissetulekud aga väljaminekutest suuremad olla, eriti aasta alguskuudel, kuna peamised kulud on jäetud viimase kvartali lähedale, tulud aga laekuvad suhteliselt ühtlaselt.

Seoses nafta kõrge maailmaturuhinnaga jäi Venemaa mullune defitsiit esialgu planeeritust väiksemaks. Esialgu arvati, et defitsiidiks kujuneb 5,3 protsenti SKPst, tegelikuks defitsiidiks kujunes 3,9 protsenti.

Eelmise aasta lõpus ennustasid Goldman Sachsi analüütikud, et Venemaa võib defitsiidist välja jõuda juba 2011. aastal.

Hetkel kuum