Anne Oja • 25. veebruar 2011 kell 5:36

Saudide kuningas lubas tõsta vähekindlustatute toetusi

Saudi Araabia kuningas Abdullah lubas naaberriikidest levivate rahutuste kartuses tõsta vähekindlustatud elanikele makstavaid toetusi.

23. veebruaril naases 86-aastane Abdullah al-Azis Marokost kolmekuuliselt taastusravilt, millele eelnes 2010. aasta novembris tehtud operatsioon. Kuningas tegi samas avalduse, kus lubas tõsta ametnikele, tudengitele ja rteistele vähekindlustatutele makstavaid toetusi.

Samal ajal, kui Egiptuses ja Tuneesias toimusid riigipöörded, Bahreinis, Jeemenis ja Liibüas rahutused, vallandus Saudi Araabias diskussioon, kes tuleb pärast praeguse eaka ja kehva tervisega kuninga surma võimule.

Araabiamaailma meedia on nimetanud Saudi Araabiat rahu ja turvalisuse kantsiks.

Saudi Araabia kuninga tiitel võeti kasutusele 1932. aastal, kui riik loodi. Wikipedia andmetel on saudide kuningal absoluutne võim ning traditsiooniliselt on enamik võtmepositsioonidest kas tema või kroonprintsi käes olnud.

Hetkel kuum