Alyona Stadnik • 15. märts 2011 kell 5:20

Viimane plahvatus seab ohtu tervise

Jaapanis maavärina ning hiidlaine tagajärjel kannatada saanud Fukushima Daiichi tuumaelektrijaamas toimus järjekordne plahvatus, mis võib mõjutada inimeste tervist.

Täna hommikul toimus Fukushima Daiichi tuumaelektrijaamas plahvatus teises reaktoris. Tegemist on juba kolmanda plahvatusega nelja päeva jooksul, varem toimusid plahvatused esimeses ja kolmandas reaktoris, vahendasid BBC ja CNN.

Tuumajaama omanikfirma Tokyo Electric Power Co (Tepco) teatel on kõik peale 50 töötaja tuumajaamast evakueeritud.

Peaminister Naoto Kan hoiatas, et radiatsioonitase on piirkonnas märgatavalt kasvanud ja kõik inimesed peaksid evakueeruma 20 kilomeetri raadiusest ning need, kes elavad 20 kuni 30 kilomeetri raadiuses, peaksid jääma siseruumidesse. Peaminister sõnul on endiselt väga kõrge radiatsioonilekke oht.

"Nüüd me räägime sellisest tasemest, mis võib mõjutada inimeste tervist," ütles valitsuse esindaja Yukio Edano.

Hetkel kuum