Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlased käisid Lätis start-up-ärisid käivitamas

  Nädalavahetusel toimus Lätis esimene üritus sarjast Garage48, kus Eestist alguse saanud 48tunnise formaadi alusel töötasid 120 kolmest Balti riigist pärit programmeerijat, disainerit ja projektijuhti uute ideede ja veebiprojektide kallal.

  Tegu oli esimese praktilise ettevõtlusega alustamist propageeriva üritusega Lätis. "Eestis on Skype'i ja Leedus Getjari näol olemas head eeskujud ning start-up-temaatika on populaarne juba paar viimast aastat. Lätis puudub sarnane rahvusvaheline edulugu ja uusi ettevõtteid tekib märgatavalt vähem," rääkis üks Garage48 asutajaist ja Riia ürituse korraldajaist Martin Villig.
  Seetõttu leidis Garage48 kohalikus meedias, ülikoolides ja noorte inimeste hulgas väga positiivset tagasisidet ning vastukaja, märkis ta. Reedel pakuti Riia ürituse osalejate poolt välja 36 erinevat ideed, millest 17 leidsid meeskonna ja ehitasid töötava prototüübi.
  Riia ürituse võitjaks valis rahvusvaheline žürii reisiplaneerimise teenuse nimega Planify. Eestlase Silver Hage poolt algatatud ideeks on luua veebiteenus ja mobiilirakendus, mis võimaldab mugavalt planeerida reise: valida sihtkohad, vaatamisväärsused, söögikohad ning süsteem tõmbab erinevatest allikatest kogu vajaliku info ja fotod ning laadib info kasutaja mobiiltelefoni.
  Reisi ajal saab vaadata infot mobiiltelefonist ja andmesideks ei pea kasutama kulukat roaming-teenust. Lisaks on kohalikku elu tundvatel inimestel võimalik luua ja pakkuda teistele temaatilisi reisijuhte, näiteks Tokyo söögikohad, Tallinna vanalinna vaatamisväärsused, Londoni teatrid jms.
  Žürii esimehe, ameerika riskikapitalisti Justin Wohlstadteri sõnul on reisiplaneerimise teenuse järgi karjuv vajadus, sest olemasolevad lahendused on aegunud ja väga ebamugavad. Esimest korda Balti riike külastanuna oli ta väga üllatunud meeskondade poolt nädalavahetusel loodud teenuste kõrgest tasemest. Lisaks Planifyle on ka mitmel teisel nädalvahetusel loodud teenusel potentsiaali rahvuvahelisel tasemele läbilöömiseks, kinnitas Wohlstadter.
  Kokku panid ürituse toetajad draugiem.lv, Samsung, Skype, Tele2, Microsoft ja Accenture välja enam kui 30 000 euro väärtuses ergutusauhindu. Eriauhindu pälvinud teenused olid näiteks:
  * Gocabbie.com - viib kokku inimesed, kes soovivad kuskile sõita ja autoomanikud, kes võiksid soovijaid väikese raha eest sõidutada.* Mobideal.lv - mobiilirakendus, mis analüüsib kasutaja mobiilikasutust kõnede, andmeside ja SMSide osas ning pakub välja erinevate operaatorite poolt optimaalseima hinnapaketi. Rakenduse seest saab kohe esitada avalduse mobiilioperaatori või paketi vahetamiseks.* Campalyst.com - pakub Facebooki fännilehe ja Google Analyticsi statistikat integreeritud kujul, mis võimaldab paremini hinnata sotsiaalmeedia kampaaniate ja tegevuste efektiivsust.* Tickitin.com – teenus, mis võimaldab populaarsete kontsertide ja ürituste korraldajatel müüa pileteid dünaamilise oksjoni formaadis, kus pileti hind kujuneb nõudluse ja pakkumise käigus.
  Järgmine Garage48 üritus toimub Tallinnas Ülemiste Citys 15.-17. aprillil. Projektijuhtide ja turundajate piletid on juba välja müüdud, kuid kohti on veel programmeerijate ja disainerite rollidesse, ütles Villig.
  Garage48 üritusi korraldab Sihtasutus Garage48, mille eesmärgiks on ettevõtluse propageerimine Eestis, Põhjamaades ja Aafrikas. Käesoleval aastal toimub 15 Garage48 üritust, neist viis erinevates Aafrika riikides.
  Lisaks opereerib sihtasutus koostöökeskust Garage48 HUB, mis on Tallinna kesklinnas asuv avatud kontor start-up- ning tehnoloogia valdkonna huvilistele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.