Peep Aaviksoo: kui seal midagi ei toimu, siis seal midagi ei toimu

Piret Reiljan, Silvia Kruusmaa 06. aprill 2011, 07:11

Ettevõtja Peep Aaviksoo märgib ebaõnnestunud Rumeenia kinnisvarainvesteeringu puhul, et kui turg on surnud, siis ei päästa sinna ka Warren Buffeti saatmine.

Rumeenia kinnisvaraturule ligi 9 miljonit eurot ehk enam kui 130 miljonit krooni paigutanud võlakirjainvestorid on pööranud tülli projekti juhtidega, kes vaatamata sellele, et maade väärtusest on järel riismed, nõuavad invesoritelt kiiresti lisaraha juhtimistasude väljamaksmiseks.

Investorite hulgas on ka projekti üks asutajaid ja eksjuhte Peep Aaviksoo, kes omal ajal esimese sarnase projekti suure kasumiga lõpule viis.

„Ei saa nii, et kehval ajal on ühtedel (maaportfelli juhtidel – toim) hea ja teistel (investoritel – toim) senisest veel hullem, see kindlasti ei meeldi investoritele, minule kaasaarvatud,“ teatas Aaviksoo küsimuse peale, mida ta arvab sellest, et projekti eestvedajad soovivad investoritelt kehvas seisus portfelli eest kaasata lisaraha juhtimistasuks. Aaviksoo põhjendas, et projekti juhtide tegemistest või mittetegemistest ei sõltu mitte midagi, nii et juhtimistasu küsimine pole õigustatud.

„Sinna võib saata kasvõi Warren Buffeti, aga kui seal midagi ei toimu, siis seal midagi ei toimu,“ iseloomustas Aaviksoo Rumeenia kinnisvaraturgu, kus terve eelmise aasta ärikinnisvaraturu moodustas sisuliselt üksainus tehing.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. April 2011, 11:12
Otsi:

Ava täpsem otsing