Valitsus tegutseb meeskonnana

Andrus Ansip 08. aprill 2011, 00:00

Valitsuse otsused tehakse kollegiaalselt istungil või kabinetinõupidamistel. Neid otsuseid ei langetata mitte kusagil mujal - ei koalitsiooninõukogu koosolekutel või erakonnakontoris või tagatubades, millede olemasolu kohta pole mul mitte mingit informatsiooni. Ma olen kuus aastat olnud peaminister, aga ma siiani ei tea, kus on Reformierakonna tagatuba, kui keegi oskab mind sinna juhatada, ma oleks väga tänulik. Valitsuse otsused langetatakse kõik valitsuse istungil või kabinetinõupidamistel.

Valitsuse otsused langetatakse konsensuslikult ehk siis koalitsioonivalitsuses hääletamisi ei toimu mitte kunagi. Niipea kui koalitsioonivalitsuses hakatakse hääletama, niipea tuleks koalitsioonipartneritel hakata tegelema uue koalitsiooni moodustamisega. Viimase kuue aasta jooksul pole hääletamist valitsuse istungitel toimunud ja ma usun, et ka järgmise nelja aasta jooksul seal hääletamist toimuma ei saa.

Valitsus on ühtne. Valitsuses pole ei koalitsiooni ega opositsiooni ega fraktsioone, valitsus on ühtne, tegutseb ühtse meeskonnana. Ja ajakirjanike kurvastuseks, ma loodan, et nii nagu möödunud nelja aasta jooksul, nii saab ka järgmise nelja aasta jooksul olema, kui ka enne valitsuse istungit ja konsensusliku kokkuleppele jõudmist on olnud erimeelsused, siis kommunikatsioon valitsusel saab olema ühtne. Ka need, kes enne olid eri meelt, annavad edasi ikka seda ühte ja õiget otsust, milleni valitsus jõudis. Niipalju siis valitsuse töökorraldusest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing