• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ravimifirmad ei tihka arstide meelt lahutanud MSD-d hukka mõista 

  Teised ravimifirmad ei tihka MSD korraldatud koolitusele, mis kohapeal viibinud Äripäeva ajakirjaniku hinnangul oli tegelikult meelelahutusüritus, hinnangut andma, kuid kinnitavad, et nende korraldatud seminaridel meelelahutust ei pakuta.

  Sanofi-Aventis Estonia juhataja Piret Sell ütles ERRi uudisteportaalile, et kuna ravimiseaduse kohaselt on kõik, mida ravimifirma esindus oma toodete kohta arstidele räägib, reklaam, oli MSD korraldatu puhul tõesti tegemist reklaamüritusega. Siiski ei pidanud Sell võimalikuks praegu juhtunule hinnangut anda.
  GlaxoSmithKline'i (GSK) Eesti haru meditsiiniala juht Toomas Pruunsild ei tahtnud MSD korraldatud ürituse kohta samuti hinnangut anda, kuid märgib, et kahtlemata on kujunenud olukord kahetsusväärne, kuna iga tõsiseltvõetav seaduserikkumise kahtlustus varjutab kogu tööstuse mainet ja eelkõige nende ettevõtete püüdlusi, kes koolitusi igati korrektselt läbi viivad.
  Ka AstraZeneca Balti piirkonna president Mart Levo ütles, et AstraZeneca ei saa ravimifirmana anda hinnangut teise ravimifirma tegevusele, eriti olukorras, kus puudub täielik ülevaade toimunud asjaoludest.
  Äripäev kirjutas eelmisel nädalal, et ravimifirma MSD korraldas arstidele koolituse sildi all meelelahutusürituse, millel osales salaja ka Äripäeva ajakirjanik.
  Äripäev paljastas Tallinnas korraldatud üritustel tegelikult toimunu. MSD väitel oli tegemist meditsiiniharidusliku seminariga, millel tutvustati teadusuuringute tulemusi.
  Tegelikult toimus aga seminaril MSD müüdava rasestumisvastase vahendi Nuvaring varjamatu reklaamimine. Selline tegevus on ravimiseadusega vastuolus.Näiteks ei räägitud üritusel praktiliselt üldse ravimiga kaasnevatest ohtudest. Lisaks ettekannetele pakutu enam kui sajale kohale tulnud arstile külluslikult süüa ja juua ning nad said osa meelelahutusprogrammist, mille eesmärk oli Nuvaringi reklaamida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.