15. aprill 2011 kell 8:31

Kreeka esitab uue säästukava

Kreeka valitsuse uute plaanide kohaselt peaksid eelarvekärped ja erastamine sisse tooma 23 miljardit eurot.

Valitsus plaanib mitmete riigiosaluste müüki, kärpeid sotsiaalsüsteemides ja maksukõrgendusi. Nii peaks eelarvedefitsiit langema aastaks 2015 ühele protsendile. Kaks kolmandikku kogusummast tuleks kulude vähendamisest, kolmandik sissetulekute suurendamisest. Valitsuskabinetis tuleb plaan arutlusele täna, mais hääletab parlament.

„Meie poolt avalikustatud meetmed annavad turgudele teada, et Kreekal on tõsiseltvõetav plaan ja perspektiiv, mis aitab eelarvega seotud eesmärgid saavutada,“ ütles valitsuse pressiesindaja Reutersile.

IMF-ilt ja Euroopa Liidult hädaabi saanud Kreeka peab aastaks 2015 erastamisega teenima 50 miljardit eurot. Finantsturud spekuleerivad Kreeka ümbervõlastamise üle, mis tähendaks kaotusi välismaistele ja erakreeditoridele. Kreeka pankade aktsiad langesid eile viis protsenti.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum