Katre Pilvinski • 11. mai 2011 kell 5:38

Eesti sõlmis diplomaatilised suhted Somaaliaga

Välisminister Urmas Paet ja Somaalia asepeaminister Abdiweli Mohamed Ali sõlmisid Istanbulis Eesti ning Somaalia vahel diplomaatilised suhted.

Välisminister Paeti sõnul on diplomaatiliste suhete olemasolu teiste riikidega traditsiooniline rahvusvahelise suhtluse osa. „Somaalia puhul on ka oluline, et Eesti kaitseväelased osalevad Euroopa Liidu sõjalises operatsioonis ATALANTA, kaitsmaks Somaalia läheduses liikuvaid laevu piraatide rünnete eest,“ lisas ta.

Välisministri sõnul lähetab Eesti ATALANTA operatsiooni raames laevakaitsemeeskonnad Somaalia lipu all sõitvatele laevadele.

"Laevakaitsemeeskondade saatmine eeldab aga Somaalia valitsuse nõusolekut. Pärast ATALANTA operatsiooni käivitamist on kaaperdamiste arv Somaalia rannikul vähenenud kolm korda,“ märkis Paet. „Diplomaatiliste suhete olemasolu võimaldab otsest suhtlust Somaalia valitsusega ja Eesti meeskonna täiemahulist tegutsemist ATALANTA operatsioonil,” lisas ta.

Eesti on sõlminud diplomaatilised suhted kokku 169 riigiga.

 

Hetkel kuum