Barnes & Noble astus vastu Amazonile

Rait Rebane 24. mai 2011, 22:43

Ühendriikide suurim raamatupoekett Barnes & Noble tutvustas täna uut Nook e-lugerit. Seade on eelkäijast märgatavalt kergem, õhem ja odavam ning seega konkureerib suurima online jaemüüja Amazoni Kindle e-lugeriga.

Täna avaldatud Nooki e-lugeril on eelkäijaga võrreldes palju uuendusi. Barnes & Nobeli tegevjuhi William Lynchi sõnul kestab seadme aku kaks kuud, on tuduvalt kergem ning hind on kukkunud 139 dollarini. Samuti rõhutas mees, et e-lugeri kasutamine on tehtud väga lihtsaks.

„Amazoni viimasel Kindlel on 38 nuppu ehk 37 nuppu rohkem kui uuel Nook’il,” võrdles Lynch, „uuel e-lugeril on 6 tolline puutetundlik ekraan, wifi ning sinna saab salvestada kuni 1000 e-raamatut.”

Vastulöögiks alandas Amazon Kindle hinda 25 dollari võrra, kuid soodushinnaga saab seadme osta tingimuse, et seadme ekraanile ilmuvad reklaamid.

Eelmisel reedel teatasBarnes & Nobel, et TV gigant Liberty Media Corp tegi ettevõttele ostupakkumise kogumahuga 1 miljard dollarit. Ettevõtte aktsia vastas uudisele hüppelise tõusuga. Teisipäeva pärastlõunaks on raamatumüüja aktsiahind kerkinud 3,55 protsenti 19,25 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2011, 22:43
Otsi:

Ava täpsem otsing