Moody’s võib kärpida USA suurpankade reitinguid

Rait Rebane 02. juuni 2011, 20:14

Täna teatas reitinguagentuur Moody’s, et seoses vähese riigipoolse toetuse vähenemisega võib agentuur kärpida Ühendriikide suuremate pankade reitinguid

Neljapäeva esimeses pooles teatas Moody’s, et vaatab üle Bank of America, Citigroupi ja Wells Fargo deposiitide, pika- ja lühiajaliste laenude krediidireitingud ning vajadusel kärbib neid. Madalamad reitingud aga tähendaksid kõrgemaid laenamise kulusid, mis omakorda mõjutaksid pankade majandustulemusi.

„Pankade krediidireitingud on praegu kõrgemal, kuna nende seljataga seisab riik,” teatas Moody’se analüütik, „kuid eelmise aasta Dodd-Franki finantsreform vähendab valitsuse toetust.”

Pankade aktsiad vastasid uudisele esmalt langusega kuid pärastlõunaks on Citigroupi aktsia võrreldes eilsega kosunud 0,55 protsenti 39,87 dollarini, Bank of America +0,93 protsenti 11,35 dollarini ja Wells Fargo +0,89 protsenti 27,18 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2011, 20:14
Otsi:

Ava täpsem otsing