Saematerjalitootja: eestlastele on mets püha asi

Alyona Stadnik 08. juuni 2011, 16:43

Mets on eestlastele püha asi, mida ei julgeta puutuda, kuid tegelikult peab seda teatud aja järgi lõikama, et mets annaks suurema väärtuse, arutleb saematerjali tootja Balcas Eesti AS juhatuse esimees Indrek Palumaa.

„Eksport on meie jaoks täna primaarne ja selles suunas meie tegevus jätkub ka tulevikus,“ kinnitas Palumaa. Balcas Eesti polevat tänavu ekspordimahtu kasvatanud, pigem olnud stabiilses faasis, sest enamik toodetest minevat niigi eksporti.

„Ekspordimaht on piiratud toorme saadavusega. Kui tooret oleks rohkem, saaksime ka eksporti suurendada,“ märkis Palumaa.

Balcas ekspordib peamiselt Suurbritanniasse. „Selles riigis on kindlad eripärad ja kindlad tooted, mida saab sinna müüa. Meie olemegi spetsialiseerunud sellele turule,“ täpsustas Palumaa.

Ta lisas, et Eestis oleks võimalik metsa raiuda hulga rohkem, kuid praegu pool metsast lihtsalt vananeb ja selle väärtus aina langeb. „Eestlastele on mets püha asi, mida ei julgeta puudutada, aga paraku on seda vaja teatud aja järgi lõigata ja uusi puid istuda. Siis annab mets ka suurema väärtuse," nentis Palumaa.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit teatas, et puittoodete eksport 2011. aasta I kvartalis moodustas 342 miljonit eurot, kasvades 30% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Puittoodete import moodustas 83 miljonit eurot. 

Balcas Eesti AS on Suurbritannia ja Iirimaa ühe suurema puidutööstuskontserni Balcas Ltd 1993. aastal asutatud tütar-ettevõte. Põhitegevusala on tugevussorteeritud saematerjali tootmine, millest 90% turustatakse Suurbritannias ja Iirimaal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. June 2011, 17:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing