USA juhtivate majandusnäitajate indeks tõuseb

Ergo Sõõru 17. juuni 2011, 22:11

USA juhtivate majandusnäitajate indeks on hakanud taas tõusma peale maikuus avalikustatud langust aprillikuu kohta. Aprill oli peaaegu terve aasta jooksul ainus languskuu.

Märgatav majanduskasv võib hoo sisse saada 2011. aasta lõpu poole. Järgmise kolme kuni kuue kuu ülevaade majandusnäitajate indeksi kohta tõusis 0,8 protsenti. Uudisteagentuuri Bloombergi poolt koostatud majandusteadlastele suunatud küsitluse põhjal arvavad teadlased, et tõus järgmiste kuude jooksul on ainult 0,3 protsenti.

Tööstus ja ülejäänud majandus võivad kasvama hakata tänu madalatele kütusehindadele, kuid tootmise kitsaskohad võivad endiselt tekkida Jaapani maavärina tõttu.

Föderaalreservi sõnul võivad intressimäärad jääda nulli lähedale kuni 2012. aastani.

„Majanduse väljavaade teisele poolaastale on parem kui esimesele. Meie suurimaks päästerõngaks on hetkel madalad kütuse hinnad ning teisel poolaastal peaksid tarned Jaapanist normaliseeruma, „ ütles Maury Harris (majandusteadlane UBS Securities LLC’s New Yorgis) uudisteagentuur Reuters’ile.

Dow Jones’i tööstuse keskmise indeks DJI on tõusnud täna 55,33 punkti (0,46%) 12012,53 -ja S&P 500 indeks SPX on tõusnud täna 4,96 punkti (0,37%) 1272,06 tasemele. Nasadaq Composite indeks IXIC on langenud täna 5,09 punkti (-0,20%) 2618,31 tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2011, 22:11
Otsi:

Ava täpsem otsing