Anne Oja • 26. juuni 2011 kell 7:14

Milline riigikogulane võttis laenu Bigbankist?

Riigikogulase laenujääk jääb ca 14 000 krooni ja ligi 14 miljoni krooni vahele, laenu on seejuures võetud ka Bigbankist.

Kõige suurema laenukoormusega on riigikogusse valitud Tõnis Palts, kellel on kaks kopsakat investeerimislaenu ja eluasemelaen. Kõik Andrei Korobeiniku laenud on eluasemelaenud. Ka Toomas Tõniste on võtnud eluasemelaenu, kuid esmakordselt riigikokku pääsenud Deniss Boroditš nii eluasemelaenu kui laenu, mille otstarbe jättis poliitik määratlemata.

Tabelis tärnikesega märgitud poliitikud tõid deklaratsioonis välja, et nad on kaaslaenajad.

Bigbankist võttis laenu värske riigikogulane Juku-Kalle Raid, kes laenujäägi suurust arvestades pääses alles 58. kohale. Tema laenujääk on 6465 eurot ehk pisut üle 100 000 krooni.

Riigikogulased pidid deklareerima võlad pankadele ja teistele isikutele, kui võla suurus ületas eelmise kuue kuu ametipalga või 3500 eurot. Liisingukohustused tuli deklareerida eraldi ja seetõttu pole liisingujääke allolevas tabelis arvesse võetud. Samas toob tabel välja vaid need laenajad, kelle laenujääkide summa ületas 1 miljonit krooni.

Hetkel kuum