Alyona Stadnik • 27. juuni 2011 kell 12:44

Saabi tootmine võib tulla Lätti

Suurtes majandusraskustes Saabi tootmine võib tulla Lätti, kui Vene miljonäril Vladimir Antonovil õnnestub osta ära osalus Rootsi firmas.

Antonov ütles ajalehele Dienas Bizness, et vaatamata sellele, et ta on saanud Rootsi valitsuse heakskiidu, on tehingu olukord hetkel keeruline, sest selle vastu tegutseb Euroopa investeerimispank. Investeerimispank on Saabile laenanud 217 miljonit eurot uute mudelite arendamiseks.

Juhul, kui investeerimispank annab oma heakskiidu, siis tootmine viiakse üle Balti riikidesse, võimalik et Lätisse. "Emotsionaalselt me oleksime väga rahul, kui saame alustada tootmist Baltimaades. Seda enam, et seal on vabad territooriumid, nagu Riias ja Liepajas. Me oleme valmis tõsiselt arutama selle võimaluse üle, kuid esmalt tuleb saada ligipääs firmale, mis hetkel puudub,"  kommenteeris Antonov.

Ettevõtja lisas, et nüüd on tal selge visioon sellest, kuidas panna Saabile jalad alla ja panna firma kasumit teenima.

35aastase Londonis elava Antonovi varandust hinnati 2007. aastal 300 miljonile dollarile. Antonov sooviks 30 miljoni euro eest omandada 29,9 protsenti Saabist. Ühtlasi plaanib Saab müüa oma hooned Antonovile ja neid siis temalt üürida.

General Motors müüs Saabi 2010. aastal Hollandi sportautosid tootvale Spykerile.

 

 

Hetkel kuum