Eestis tüssata saanud poolakad jäid abita

Silvia Kruusmaa 29. juuni 2011, 15:15

Poola metsatöölisi Eestisse tööle aidanud Poola firma Profistaff soovib karistada töövahendajaks olnud Jevgeni Lõtkinit, kes vedas ninapidi nii töölisi kui ka Saaremaa majutusettevõtteid.

18 Poola töölist Tallinna ja Saaremaale tööle aidanud Poola värbamisfirma Profistaff on palunud abi nii tööinspektsioonilt, politsei- ja piirivalveametilt kui ka maksu- ja tolliametilt, kuid ametkonnad pole saanud neile abi osutada, sest Poola töölistel puuduvad nende altvedamist tõendavad dokumendid, kirjutas Meie Maa.

“Nad ei saa meid aidata,” seisab firma Profistaff Meie Maale saadetud kirjas. “Poola töölistel pole Lõtkiniga töölepinguid, kuna nad andsid talle nende originaalid.”

Varemgi kahtlaste töövahendusafääridega tuntust kogunud Jevgeni Lõtkin tõi aprillis Saaremaale 11 ja Tallinna 7 Poola töölist, kelle majutamise eest jäi ta vähemalt kahele Saaremaa majutusettevõttele võlgu ning ka poolakad ei saanud loodetud suurt tasu metsatöö eest. Iga poolaka käest küsis Lõtkin töövahendustasuks ja majutuse eest kautsjoniks 300 eurot ning selle kohta on poolakatel tõend olemas.

Poola tööliste saaga sai alguse 8. aprillil, kui 18 poolakat sõitsid Eestisse tööandjafirma Blasko OÜ juurde ning kohtusid firma direktori Jevgeni Lõtkiniga. 11 meest sõitsid Saaremaale, 7 jäid Tallinna. Kuna tööandja ei andnud nelja päeva jooksul poolakatele tööd ega töövahendeid, läksid Tallinnas ja viis Saaremaal olnud töölist tagasi Poola. Kuigi Lõtkin lubas neile 300 eurot tagasi maksta, ta seda ei teinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. June 2011, 15:15
Otsi:

Ava täpsem otsing