USAs vaidlus kasvava võla üle

Ergo Sõõru 11. juuli 2011, 22:15

Obama tahab tõsta 14,3 triljoni USA dollari suurust võlalimiiti enne 2. augusti tähtaega. Obama ja vabariiklaste läbirääkijad nõustusid kohtuma iga päev, kuni nad jõuavad ühisele kokkuleppele.

Vabariiklased lükkasid tagasi demokraatide idee tõsta makse ning pakkusid enda ideeks vähendada ravi -ja sotsiaaltoetust. Demokraadid tahavad isegi vabariiklaste idee puhul suurendada makse kõrgema sissetulekuga ameeriklastele.

Obama on varem juba öelnud, et ta on nõus vähendama toetusi vastutasuks vabariiklaste nõusolekule tõsta makse.

„Demokraadid tahavad jõustada lepingu, mille käigus Ameerika maksukoormus suureneb, mis omakorda aitab vähendada riigi võla tasakaalukale tasemele. Samuti ei tohi maksude suurendamine lisada koormust pensionäridele ja keskklassile,“ ütles demokraatide liige Steny Hoyer uudisteagentuurile Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2011, 22:10
Otsi:

Ava täpsem otsing