Fitch langetas Kreeka krediidireitingut

Ergo Sõõru 14. juuli 2011, 20:00

Reitinguagentuur Fitch langetas Kreeka krediidireitingut kolme leveli võrra madalaimale tasemele maailmas.

Kreeka krediidireitingu alandamine B+ tasemelt CCC-ni peegeldab IMFi ja ELi poolt uue täielikult finantseeritud ja usaldusväärse rahandusprogrammi puudumist. See peegeldab ka kõrgendatud ebakindlust erasektori võlausaldajate poolt, ka tulevikku finantseerides, kuna Kreeka nõrgenev makroökonoomika väljavaade paneb investorid muretsema.

Fitch on kolmas reitinguagentuur, mis kärpis Kreeka reitingu madalaimale tasemele. See annab mõista, et uus abipakett on rahva kätes.

„Me oleme läbinud nüüd staadiumi, kui Kreeka reitingute vähendamine mõjutas negatiivselt turge. Sellepärast, et kõik kolm põhilist reitinguagentuuri on vähendanud Kreeka krediidireitingu madalaimale tasemele ja neid enam langetada ei ole võimalik,“ ütles Granite Springs Asset Management LLP teadustööde juht Vincet Truglia uudisteagentuurile Bloomberg, kes on endine riigivõlgade uuringute juht Moody’ses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2011, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing