Silvia Kruusmaa • 14. juuli 2011 kell 11:40

Vabastatud eestlased jõuavad homme Eestisse

Täna õhtul sõidab erilennuk Beirutisse ja homse päeva esimesel poolel peaksid vabastatud eestlased jõudma tagasi kodumaale, teatas välisministeerium.

Täna varahommikul vabastati Eesti, Liibanoni ja teiste partnerite koostöö tulemusel rahvusvahelise ühisoperatsiooni käigus Liibanonis röövitud seitse Eesti kodanikku. Eestlaste vabastamine toimus Liibanoni territooriumil ja operatsiooni käigus jõudu ei kasutatud.

Välisminister Urmas Paet kõneles täna hommikul Liibanoni president Michel Sulaymani ja peaminister Najib Mikati ning Prantsuse välisminister Alain Juppéga.

Välisminister Urmas Paeti sõnul tänab Eesti kõiki oma partnereid „Täname Liibanoni, Prantsusmaa, Saksamaa, Türgi ja mitmete teiste riikide esindajaid nende olulise panuse ning väga hea koostöö eest. Meie suur tänu kuulub ka röövitute perekonnaliikmetele ja lähedastele, kelle usaldav ning mõistev suhtumine aitas kaasa olukorra lahendamisele,” ütles ta. „Täname ka kõiki neid Eesti inimesi, kes andsid oma panuse vangistatud kodanike vabastamiseks,” lisas ta.

Välisministri sõnul on vabastatud kaasmaalased endiselt Prantsusmaa suursaatkonnas Beirutis. Nende tervislik seisund on rahuldav. Hetkel tehakse ettevalmistusi nende võimalikult kiireks kojutoimetamiseks. „Täna õhtul sõidab erilennuk Beirutisse ja homse päeva esimesel poolel peaksid vabastatud kaasmaalased jõudma tagasi oma pere ja lähedaste juurde,“ kinnitas ta.

Hetkel kuum