Andres Aavik: ehitus läheb käima

Kaisa Gabral 06. august 2011, 17:29

Ma arvan, et üldpildils tööpuudus väheneb. Põhjuseid on erinevaid, mina vaatan ehitussektori põhiselt. Palju suuri objekte on näiteks käima läinud, märkis Skanska EMV juhatuse esimees Andres Aavik.

"Ka eurorahade kasutamine toetab seda järgmise 4-5 aasta jooksul. Üldehituse pool on ärganud ja kinnisvara pool teeb esimesi samme. Kasv ei saa olema järsk aga stabiilne," märkis Aavik tööpuuduse kahanemise kohta.

"Teiselt poolt on meie päästjaks ja ristiks olnud Soome ja Põhjamaad. Soomes töötab täna suur protsent Eesti tööealisest seltskonnast, räägitakse 30-40 000 inimesest, kes ehituses töötavad. Sama palju peaagu kui Eestis," rääkis Aavik.

Eraldi teema on Aaviku sõnul aga see, kui palju nendest inimestest, kes täna töötutena arvel on, on ka reaalselt töötud, sest paljud on mingis vormis täna siiski tööl, aga kasutavad ära riigi poolseid hüvesid. "Kuid üldpilt on positiivne," lisas ta.

Käesoleval nädalal avaldatud Eurobaromeetri uuringust selgus, et 64 protsenti eestlastest usub, et majanduskriisi mõju tööturule enam ei kasva, mis on ELi kõrgem tulemus Taani järel.

Statistikaameti andmetel oli 2011. aasta I kvartalis Eesti töötuse määr 14,4%, aasta varem aga rekordkõrge 19,8%. Aastaga vähenes tööpuudus meil Euroopa Liidu (EL 27) riikidega võrreldes kõige kiiremini.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2011, 17:30
Otsi:

Ava täpsem otsing