Alyona Stadnik • 22. august 2011 kell 10:50

Salvest: meil ei ole midagi häbeneda

Kui Salvest peaks vastu võtma väliskülalisi, siis pole meil midagi häbeneda, ütles Salvesti nõukogu esimees Veljo Ipits. 

„Võrreldes analoogsete ettevõtetega, mis on maailmas, on Salvest varustatud väga hea ning kõrgetasemelise tehnoloogiaga," kommenteeris Ipits.  

Tema sõnul sõltub kõik sellest, kes on need väliskülalised, kes külla tulevad. "Oleme oma seadmeid aastate jooksul praktiliselt kõik välja vahetanud, seega meil vanu ei ole. Võib-olla mõned ülekandevõime omad, mis on kõige lihtsamad asjad," rääkis Ipits.  

Ettevõttes on käsitsi töö vähendatud miinimumini. Ipits meenutab, et kui nad on käinud analoogsetes ettevõtetes, näiteks Leedus, Lätis, Saksamaal ja Soomes,  siis pigem on nad neist paremad kui kehvemad. "Me ei peaks sugugi häbenema ja kui me täna mõtleme, mida meil oleks uut vaja, siis ega hetkel väga palju seda ei ole," sõnas Ipits.

Ta märkis, et iseküsimus on, et ettevõte peaks pidevalt arenema ja midagi uut välja mõtlema. "Käime messidel ning vaatame uusi pakendeid ning uusi toodangunäidiseid, mis võib tingida teatud seadmete ostu. Aga moraalset vananemist seadmetel ei ole," rääkis Ipits.  

Korea suurfirma LG aknatootjad käisid eelmine nädal  Plasto aknatehases automaatliini uudistamas ning soovivad kodumaale naastes ka ise samasugust kõrgtehnoloogiat rakendada. Kuigi Koreas on elektroonika väga kõrgelt arenenud, pole aknaid valmistavas tehases kõrgtehnoloogilisi seadmeid ning iga töötaja valmistab detaile eraldi. Euroopas ja Plastos näiteks tehakse tööd automaatliinidel. Äripäev küsib seetõttu ettevõtetelt, mida nemad näitaksid uhkusega oma ettevõttes väliskülalistele.

Hetkel kuum