• Jaga lugu:

  Saksa minister seab Eestit Kreekale eeskujuks

  Kreekas visiidil viibiv Saksamaa majandusminister Philipp Rösler soovitas Kreekal majanduse taastamisel võtta eeskujuks Eesti ja Poola.

  "Kreeka vajab põhjalikke muutusi, mis parandaksid investeerimiskliimat," ütles ta. Kiiresti tuleks kõrvaldada barjäärid, mis takistavad välisinvestoritel riiki tulemast. Kreeka võiks Saksa majandusministri arvates võtta eeskujuks Poola või Eesti, mis pärast raudse eesriide langemist väga kiiresti majanduslikult kanda kinnitasid.
  Rösler on 50 firmajuhiga kahepäevasel visiidil Ateenas. Sakslased loodavad teha kreeklastega koostööd päikesepaneelide tootmisel, kuna seda peetakse üheks vähestest majandusharudest, mis võiks Kreeka majanduse uuele kasvule aidata. Aegunud vooluvõrkude renoveerimine läheb aga maksma miljardeid, mida valitsusel praegu kusagilt võtta ei ole. Saksamaa on Kreekale välja pakkunud omalaadse Marshalli plaani, mis näeb muuhulgas ette moodsate haldusstruktuuride väljaehitamist.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.