7. oktoober 2011 kell 9:41

Saksa minister seab Eestit Kreekale eeskujuks

Kreekas visiidil viibiv Saksamaa majandusminister Philipp Rösler soovitas Kreekal majanduse taastamisel võtta eeskujuks Eesti ja Poola.

"Kreeka vajab põhjalikke muutusi, mis parandaksid investeerimiskliimat," ütles ta. Kiiresti tuleks kõrvaldada barjäärid, mis takistavad välisinvestoritel riiki tulemast. Kreeka võiks Saksa majandusministri arvates võtta eeskujuks Poola või Eesti, mis pärast raudse eesriide langemist väga kiiresti majanduslikult kanda kinnitasid.

Rösler on 50 firmajuhiga kahepäevasel visiidil Ateenas. Sakslased loodavad teha kreeklastega koostööd päikesepaneelide tootmisel, kuna seda peetakse üheks vähestest majandusharudest, mis võiks Kreeka majanduse uuele kasvule aidata. Aegunud vooluvõrkude renoveerimine läheb aga maksma miljardeid, mida valitsusel praegu kusagilt võtta ei ole. Saksamaa on Kreekale välja pakkunud omalaadse Marshalli plaani, mis näeb muuhulgas ette moodsate haldusstruktuuride väljaehitamist.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum