Saksa minister seab Eestit Kreekale eeskujuks

Katri Soe-Surén 07. oktoober 2011, 12:41

Kreekas visiidil viibiv Saksamaa majandusminister Philipp Rösler soovitas Kreekal majanduse taastamisel võtta eeskujuks Eesti ja Poola.

"Kreeka vajab põhjalikke muutusi, mis parandaksid investeerimiskliimat," ütles ta. Kiiresti tuleks kõrvaldada barjäärid, mis takistavad välisinvestoritel riiki tulemast. Kreeka võiks Saksa majandusministri arvates võtta eeskujuks Poola või Eesti, mis pärast raudse eesriide langemist väga kiiresti majanduslikult kanda kinnitasid.

Rösler on 50 firmajuhiga kahepäevasel visiidil Ateenas. Sakslased loodavad teha kreeklastega koostööd päikesepaneelide tootmisel, kuna seda peetakse üheks vähestest majandusharudest, mis võiks Kreeka majanduse uuele kasvule aidata. Aegunud vooluvõrkude renoveerimine läheb aga maksma miljardeid, mida valitsusel praegu kusagilt võtta ei ole. Saksamaa on Kreekale välja pakkunud omalaadse Marshalli plaani, mis näeb muuhulgas ette moodsate haldusstruktuuride väljaehitamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2011, 10:46
Otsi:

Ava täpsem otsing