• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uuring: 37% Euroopa taksojuhtidest petab

  Tervelt 37% Euroopa suurlinnade taksojuhtidest üritas Saksamaa autoliidu ADAC tehtud uuringu järgi klienti tõmmata liiga suure arvega või sihtkohta suure ringiga sõites.

  Euroopa 22 suurlinnas taksosõidukvaliteeti ja sohvrite ausust testinud ADAC on tulemuses pettunud.
  Rohkem kui 200 taksosõidu põhjal tuleb nentida, et üle kolmandiku sohvritest on petised. Masendavaim kogemus tabas sakslasi Sloveenias Ljubljanas, kus 10 taksojuhist neli sõitis sihtkohta kuni 1,5 korda pikemat teed mööda ning ka pangakaardiga arvemaksmine oli tihti võimatu. Vähe sellest – juht ei jätnud kundet kirumata väga lühikese sõidu pärast ning võimendas nördimust veel ka keskmist sõrme viibutades.
  Parima mulje jätsid sakslastele Barcelona taksojuhid, kes viitsivad oma autod puhtana ja korras hoida ning kaseerisid 7 km sõidu eest alla 11 euro, kuid seis on päris hea ka näiteks Münchenis, Kölnis, Berliinis, Milanos, Pariisis ja Lissabonis.
  Arvega tõmbamine pole aga ainus häda – lisaks olid taksod tihtipeale räpased ning nende tehnoseisund kahtlustäratav, taksomeetrit ei pandud sõitu alustades käimagi, sohvrid patrasid sõidu ajal muretult mobiiltelefoniga ning nii mõnigi neist haises pesematusest. Ka ei pandud sageli punast foorituld millekski. Võimsaima elamuse said taksoproovijad kodumaal Hamburgis, kus taksist kihutas südalinnas 50 km/h piirangualas üle 90 km/h.
  Hea või väga hea hinde sai alla poole taksosõitudest. Suur oht tünga saada on ADAC väitel näiteks Madriidis, Prahas, Viinis, Amsterdamis, Luksemburgis ja Roomas.
  Tallinna taksosõitu sakslased ei proovinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.