• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lemminkäinen alustab suurt koondamist

  Ehitusfirma Lemminkäinen valmistub koondama kuni 300 inimest. Suurem osa neist töötab Soomes.

  Koondamise ja sedakaudu tegevuse tõhustamise eesmärk on langetada püsikulusid aastas 50 miljoni euro võrra. Lemminkäinen lubab umbes poole mainitud säästust saavutada juba järgmisel aastal, kirjutas Iltalehti.
  Firma tegevjuht Timo Kohtamäki ei taha veel hinnata, kui suur osa koondamisest tehakse Soomes. Suurem osa kontserni 8000 töötajast töötab siiski just sealpool lahte, kuid lisaks on firma tähtsamad turud veel ka Venemaa, Skandinaavia ja Baltimaad, sh Eesti.
  Kohtamäki sõnul vaadatakse üle eelkõige juhtimis- ja organisatsioonistruktuurid. On võimalik, et mõni kontor ühendatakse teisega või suletakse.
  Firma põhjendab kärpetalguid sellega, et kuigi tellimusi on lisandunud, pole kasumlikkus samaväärselt kasvanud.
  "Viimase majanduslanguse järel kukkus ehitusmaht üpris põhja ja püsib seal siiani. Ainult elamuehitus on suutnud taas üsna normaalsele tasemele tõusta. Kuid prognooside järgi peaks seegi uuel aastal taas langema," põhjendab Kohtamäki koondamist.
  Lemminkäinen loodab kasvatada omaprojektide mahtu, sest nendega olevat rohkem lootust kasumit teenida kui ehitushankekonkursside võitmisega.
  Täna teavitas Soomes rohkem kui 160 inimese koondamisest ka Ahlström.
  Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsilt lahkuva Didi aktsia reageeris suure tõusuga
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
150 gaasibussi, 10 miljonit palgalisa ja 6 miljonit rattaliiklusse – Tallinna uus eelarve
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.