Mari Hiiemäe • 20. oktoober 2011
Jaga lugu:

Rokisõbrad, pittu!

Rock Café peab täna oma seitsmendat sünnipäeva. Kus? Rock Cafés loomulikult!

Rock Café on seitse aastat ühe koha peal paigal olnud ja mis kõige toredam - seal toimub regulaarselt põnevaid üritusi. Nädala sees mitte, aga nädalalõppudel küll. Pehme muusika kontserte viskab ka vahele, aga ega kõikidel peagi käima.

Kui sulle rokkmuusika peale läheb ja sa juhtumisi Tallinnas elad, siis oled õnnega koos, et Rock Café olemas on. Kust siis muidu oma igapäevase doosi live-rokki kätte peaks saama? Või noh, kas just igapäevase, aga regulaarse ometi. Kas kord nädalas või kuus või poole aasta peale - mõne jaoks on Rock Café lihtsalt elustiili osa.

Püsikäijate ebaühtlasest hinnangust heli kvaliteedi kohta ei muutu midagi. Rock Cafés on omad nii kuulajad kui ka esinejad ning tagatud mõnus äraolemine. Omadele kriitikat ei tehta ja ega vast pole eriti põhjustki. Et õlu olla kallis, seda kurtmist olen rohkem kuulnud, kui et heli vilets on.

Püsiklubil on festivaliformaadi ees üks kindel eelis - ta on kogu aeg olemas. Rokifestivale on Eestis ju ka omajagu, aga neid on vaja aasta otsa oodata, enne kui nad kätte jõuavad. Rock Cafés on vaikne festivalimeeleolu aasta ringi.

Seal on aastate jooksul esinenud W.A.S.P., Steve Vai, Nazareth, Uriah Heep, Sepultura, Testament, Overkill, Paul Gilbert, Deftones, Apocalyptica, Nightwish, Laibach, Fish, U.D.O jne. Endastki mõista on Rock Café lavalt läbi käinud ka pea kõik Eesti rokkbändid.

Ja käivad veelgi. Tundub, et koht on jätkuvalt elus. Neil, kes Rock Café tegemistega veel kursis ei ole või vahepeal rongist maha on jäänud, on täna hea võimalus kaotatud aeg tasa teha. Sünnipäevapeole tuleb kokku arvukalt bände ning meeleolu on sünnipäevale kohane. Mis muud kui pittu, rokisõbrad!

Jaga lugu:
Hetkel kuum