• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspress teenis suvel masujärgselt taas kasumit

  Ekspress Grupp teenis kolmandas kvartalis 0,12 miljoni eurose kasumi. Meediafirma märgib vahearuandes, et tegemist on esimese korraga alates majanduskriisi algusest, kui kontsern suutis teenida kolmandas kvartalis taas kasumit.

  Ekspress Grupi EBITDA (kulumieelne ärikasum) oli kolmandas kvartalis 1,6 miljonit eurot, mida on 22% enam kui aasta eest. Lõviosa EBITDA kasumist (1,42 miljonit eurot) andis trükiteenuste turg.
  Ekspress Grupp märgib, et kolmas kvartal on kontserni äritegevuse hooajalisust arvesse võttes kõige madalamate tuludega. Reklaamiturg on suvekuudel vaikne ning samamoodi mõjutab suvi lugejaid, mistõttu väheneb perioodika tellimuste ja üksikmüügi eksemplaride arv. Samuti on madalseisus raamatute müük, mille kõrghooaeg saabub viimases kvartalis ning on eriti hoogne jõuluperioodil.
  Väiksemad tellimused mõjutavad ka trükitavate toodete mahtu ning masinate koormatus juulis-augustis on madalam kui teises ja neljandas kvartalis.
  Meediakontserni müügimaht kasvas kolmandas kvartalis 12,97 miljoni euroni, mida on 10% enam kui aasta eest. Müügist ligi pool andis trükiteenuste segment (6,13 miljonit eurot), perioodiliste väljaannete kanda jäi 5,61 miljonit ja online-meedia teenis kvartaliga 2 miljonit eurot tulu.
  Tulemus vastas praktiliselt LHV Panga ootustele, milleks oli 13 miljoni eurone müügimaht ja 0,0 miljoni eurone kasum.
  Ekspress Grupi aktsia on täna Tallinna börsil tõusnud 7,25%, tasemeni 1,11 eurot, kuid väga palju on selle taga tõenäoliselt ka üleüldine hinnatõus (börsi koondindeks OMXT oli kella 11:00 ajal 3,2% plusspoolel).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.