Hiina aktsiad taas kuum kaup?

Fredy-Edwin Esse 08. november 2011, 00:00

Eile võtsid sõna investeerimispanga Goldman Sachs aktsiastrateegid, kelle sõnul võib nüüd hakata odavalt hinnatud Hiina aktsiaid kokku ostma. Tasub siis nüüd raha padja alt välja kiskuda ja minna itta õnne proovima vaatamata faktile, et Hiina aktsiad on pikka aega odavad olnud?

Pikk positsioon Hiina aktsiates. Goldmani analüütikute sõnul on väikeettevõtete kergemini krediidini pääsemine ja valitsuse pingutused aidata väikeärisid peamised põhjused, mis hoiavad Hiina majanduskasvu tulevatel kvartalitel "trendile lähedal". See loob omakorda lootuse, et aktsiatel hakkab paremini minema.

"Soovitame pikka positsiooni Hiina aktsiates," vahendas Bloomberg Goldman Sahcsi aktsiastrateegide sõnu. "Turul võib leida aset nihkumine, kus raske maandumise sissehindamise asemel võib toimuda majanduse taaskiirenemise ja leevenemise sissehindamine."

Investeerimispank eelistab Hans Seng China Enterprises indeksisse kuuluvaid aktsiaid, sest need on seni Standard & Poor's 500 indeksiga võrreldes väga nõrgalt liikunud.

Võinuks varem tegutseda. Hiina aktsiad rallisid möödunud kuul ja nn H-aktsia indeks tõusis 18% pärast seda, kui valitsus avalikustas plaani aidata väikeärisid, muutes pangalaenude kättesaamise neile lihtsamaks ja alandades nii käibe- kui ka ettevõtte tulumaksu väikefirmadele.

Hiina tööstustoodangu kasv aeglustus eelmisel kuul ja tarbijahinnaindeksi andmed vaid suurendasid spekulatsiooni, et valitsus lõpetab kaks aastat kestnud likviidsuse kokkutõmbamise kampaania, sest inflatsioon ja majanduskasv aeglustuvad.

Olen ise sisuliselt Goldmani strateegidega samal meelel, kuid ise talitasin nõnda juba selle aasta märtsis. Pikas perspektiivis on Hiina aktsiatel kindlasti väga hea kasvupotentsiaal, kuigi ta pole enam mingi uus ja põnev turg, mis võiks võimsaid kasvunumbreid näidata. Tuleb leida sobiv ettevõte ja sobiv sektor, mis rahvastiku kasvust ja rikastumisest võidab. Seetõttu omangi ühe Hiina telekomi aktsiaid USA börsi kaudu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 19:05

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing