• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina aktsiad taas kuum kaup?

  Eile võtsid sõna investeerimispanga Goldman Sachs aktsiastrateegid, kelle sõnul võib nüüd hakata odavalt hinnatud Hiina aktsiaid kokku ostma. Tasub siis nüüd raha padja alt välja kiskuda ja minna itta õnne proovima vaatamata faktile, et Hiina aktsiad on pikka aega odavad olnud?
  Pikk positsioon Hiina aktsiates. Goldmani analüütikute sõnul on väikeettevõtete kergemini krediidini pääsemine ja valitsuse pingutused aidata väikeärisid peamised põhjused, mis hoiavad Hiina majanduskasvu tulevatel kvartalitel "trendile lähedal". See loob omakorda lootuse, et aktsiatel hakkab paremini minema.
  "Soovitame pikka positsiooni Hiina aktsiates," vahendas Bloomberg Goldman Sahcsi aktsiastrateegide sõnu. "Turul võib leida aset nihkumine, kus raske maandumise sissehindamise asemel võib toimuda majanduse taaskiirenemise ja leevenemise sissehindamine."
  Investeerimispank eelistab Hans Seng China Enterprises indeksisse kuuluvaid aktsiaid, sest need on seni Standard & Poor's 500 indeksiga võrreldes väga nõrgalt liikunud.
  Võinuks varem tegutseda. Hiina aktsiad rallisid möödunud kuul ja nn H-aktsia indeks tõusis 18% pärast seda, kui valitsus avalikustas plaani aidata väikeärisid, muutes pangalaenude kättesaamise neile lihtsamaks ja alandades nii käibe- kui ka ettevõtte tulumaksu väikefirmadele.
  Hiina tööstustoodangu kasv aeglustus eelmisel kuul ja tarbijahinnaindeksi andmed vaid suurendasid spekulatsiooni, et valitsus lõpetab kaks aastat kestnud likviidsuse kokkutõmbamise kampaania, sest inflatsioon ja majanduskasv aeglustuvad.
  Olen ise sisuliselt Goldmani strateegidega samal meelel, kuid ise talitasin nõnda juba selle aasta märtsis. Pikas perspektiivis on Hiina aktsiatel kindlasti väga hea kasvupotentsiaal, kuigi ta pole enam mingi uus ja põnev turg, mis võiks võimsaid kasvunumbreid näidata. Tuleb leida sobiv ettevõte ja sobiv sektor, mis rahvastiku kasvust ja rikastumisest võidab. Seetõttu omangi ühe Hiina telekomi aktsiaid USA börsi kaudu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.