• Jaga lugu:

  Eurogrupp nõuab Kreekalt kinnitust

  Eile Brüsselis kogunenud eurogrupp nõuab Kreeka suurematelt parteidelt – George Papandreou sotsialistidelt ja Antonis Samarase konservatiivselt parteilt Nea Dimokratia kirjalikku kinnitust, et Kreeka abiprogrammi tingimused viiakse ellu.

  Enne ei ole EL nõus Kreekale järgmist 8 miljardi euro suurust laenuosa mullu eraldatud abiprogrammist välja maksma, ehkki 21. oktoobril selline otsus tehti. Kui aga Kreeka peaminister George Papandreou teatas eelmisel nädalal ootamatult plaanist abiprogramm rahvahääletusele panna, külmutasid Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy laenuraha väljamaksed.
  „See on kahesuunaline tänav, meie teeme oma osa ja Kreeka peab tegema oma osa,“ ütles Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Olli Rehn eile pärast eurogrupi rahandusministrite kohtumist. „Oluline on, et käest lastud usalduse taastamises osaleks kogu poliitiline klass,“ vahendas agentuur Bloomberg.
  Rehni sõnul tuleb koalitsioonil „väljendada paberil ja kirjalikus vormis oma selget kava ELi/IMFi tingimused täita“.
  Esmaspäeval ei jõudnud Kreeka poliitilised parteid kokkuleppele, kes vahevalitsust juhtima hakkab. Kõnelused jätkuvad täna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.