Nafta hind taas üle 100 dollari

Maarja-Liis Mitri 16. november 2011, 21:16

Toornaftafutuuride hind kerkis kolmapäeval New Yorgis enam kui  2,5%, tõustes pärast juunit taas üle 100 dollari barreli kohta, vahendab MarketWatch. 

Detsembri tähtajaga toornaftafutuuride hind kasvas New Yorgi kaubabörsil ligikaudu 102,34 dollarini (kell 13:51 idaranniku aja järgi). Tõusu taga oli sõnum, et Kanada energiafirma Enbridge nõustus ostma 50-protsendilise osaluse naftajuhtmes, mida mööda liigub toornafta Mehhiko lahest Cushingisse Oklahomas, kus asuvad Ühendriikide naftavarud. Lisaks kavatseb Enbridge muuta nafta liikumissuunda juhtmes, mis tähendab, et ligi 150 000 barrelit naftat päevas transporditakse Cushingist Mehhiko laheni.

See peaks aitama leevendada Cushingi naftaga varustamise üleküllust, mis on olnud üks põhjustest, miks New Yorgis ja Londonis kaubeldavate WTI ja Brenti toornafta hindade vahe nii suureks on paisunud.

Londonis langeid Brenti toornaftafutuurid kolmapäeval 36 sendi võrra tasemele 111,40 dollarit barrelilt.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2011, 21:16
Otsi:

Ava täpsem otsing