• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind taas üle 100 dollari

  Toornaftafutuuride hind kerkis kolmapäeval New Yorgis enam kui  2,5%, tõustes pärast juunit taas üle 100 dollari barreli kohta, vahendab MarketWatch. 

  Detsembri tähtajaga toornaftafutuuride hind kasvas New Yorgi kaubabörsil ligikaudu 102,34 dollarini (kell 13:51 idaranniku aja järgi). Tõusu taga oli sõnum, et Kanada energiafirma Enbridge nõustus ostma 50-protsendilise osaluse naftajuhtmes, mida mööda liigub toornafta Mehhiko lahest Cushingisse Oklahomas, kus asuvad Ühendriikide naftavarud. Lisaks kavatseb Enbridge muuta nafta liikumissuunda juhtmes, mis tähendab, et ligi 150 000 barrelit naftat päevas transporditakse Cushingist Mehhiko laheni.
  See peaks aitama leevendada Cushingi naftaga varustamise üleküllust, mis on olnud üks põhjustest, miks New Yorgis ja Londonis kaubeldavate WTI ja Brenti toornafta hindade vahe nii suureks on paisunud.
  Londonis langeid Brenti toornaftafutuurid kolmapäeval 36 sendi võrra tasemele 111,40 dollarit barrelilt.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.