• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reitinguagentuuri teade langetas USA börse

  Kolmapäevase sessiooni lõpetasid USA börsid järsu langusega viimasel tunnil, kui investoreid ehmatas reitinguagentuuri Fitch raport USA pankade riskide ulatusest seoses Euroopa võlakriisi levikuga.

  Kõige enam ehk ligi 1,7% kukkus Nasdaqi koondindeks, kuid palju ei jäänud maha ka S&P 500 ning Dow Jonesi tööstuskeskmine. Näitajate täpsed sulgumistasemed olid järgnevad:
  Dow Jones     11 905,59      -190,57     -1,58%Nasdaq            2 639,61        -46,59      -1,73%S&P 500         1 236,91         -20,90      -1,66%
  Reitinguagentuuri raportis oli kirjas, et kuigi USA pangad on Euroopa riskide osas haavatavad, pole oht veel hetkel nii suur, et see kontrolli alt väljuks. Samas hoiatas Fitch, et kontroll võib kaduda nii pea, kui võlakriis veel edasi levib.Dow Jonesi kõik 30 komponenti lõpetasid languses. Teate peale kukkusid ka pankade aktsiad. Enim kaotasid hinnast Goldman Sachs (-4,16%), Morgan Stanley (-7,97%) ja Jeffries (-6,35%). Kuulujuttude järgi on viimased võlakriisi riskidele kõige enam avatud.
  Samas tuli USA-st ka positiivseid uudiseid, mis päeva alguses aktsiaid Euroopa murede kiuste toetasid. Ühendriikide tööstustoodang kasvas oktoobris 0,7%, mis oli enam, kui analüütikud ootasid.
  Pooljuhtide tootja Micron Technology aktsiad tõusid kolmapäeval koguni 23,44%, jõudes 6,74 dollarile, pärast seda kui konkureerival ettevõttel Rambusel ei õnnestunud kohtus tõestada, et Micron Technology on rikkunud konkurentsiseadust.
  Dollar tugevnes nii euro kui ka naela suhtes, aga nõrgenes Jaapani jeeni suhtes.
  Detsembri tähtajaga naftafutuuride hind ületas 100 dollari piiri, tõustes 3,22 dollari võrra tasemele 102,59 dollarit barreli kohta.Detsembri kullafutuuride hind alanes 7,90 dollari võrra, langedes tasemele 1 774,30 dollarit untsi kohta.
  USA valitsuse kümneaastase võlakirja hind tõusis, surudes tulususe teisipäevaselt 2,06%-lt 2 protsendile. 
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.