• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA võlg üle 15 triljoni

  USA rahvuslik võlg on tõusnud üle 15 triljoni dollari. Kongressis jätkuvad vaidlused kulutuste kärpimise osas.

  USA Riigikassa teatel on eilse seisuga võla suurus 15033607255920,32 dollarit, võrreldes teisipäevaga kasvas võlg 24 tunniga 55,8 miljardit. USA valitsuse võlg on alates 2. augustist järjepidevalt tõusnud kui Kongress nõustus tõstma Ameerika võla ülempiiri 14,5 triljonit 15,194 triljonini. Valitsus kulutab 1,40 dollarit iga teenitud dollari kohta.
  „Täna on kurikuulus päev USA ajaloos kui meie võlg ületas 15 triljoni piiri,” ütles Esindajate Koja poliitik ja Vabariiklane Paul Ryan eile antud videointervjuus. „Võlakoorem ei kahjusta mitte ainult meie majandust, vaid garanteerib, et meie lastel ja lastelastel saab olema halvem elukvaliteet. President, kes peaks võitlema võla vähendamise eest, on muutnud asju ainult halvemaks. Selle asemel, et kulutusi kärpida, on president toetanud suuremaid kulutusi ja maksukärpeid.”
  Vaatamata sellele, et globaalne finantssüsteem on suure surve all Kreeka ja teiste Euroopa riikide pärast, mis ähvardavad muutuda maksejõuetuks oma suure võlakoorma pärast, on suurim oht Ameerika Ühendriikide pärast, sest maailma suurimale laenajale võib hukatuslikuks saada edasine krediidireitingu kärbe ja valuuta ebastabiilsus. See seaks otseselt ohtu USA võimekust vähendada võlga ja defitsiiti.
  „Ameerika fiskaalpilt on halvem kui paistab,” ütles Roger Altman, endine USA Riigikassa Sekretär ning praegune Evercore Partneri esimees. „Kongressi Eelarvekomitee arvates jõuab 10 aastaga USA eelarve puudujääk 9,7 triljoni dollarini.”
  Möödumine 15 triljoni piirist võib tähendada seda, et president Barack Obama peab taotlema järjekordset võla ülempiiri tõstmist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: LHV tulemused ja rahvapidu Tallinna börsil
Hommikuprogrammis anname ülevaate värsketest LHV teise kvartali tulemustest ning uurime, mida praegu tasub Balti börsidel osta ja müüa. LHV tulemustest teeme otsestuudios kokkuvõtte LHV Panga juhi Kadri Kiiseliga ning Tallinna börsi kuumemaid investeerimisideid kommenteerib investor ja investeerimisõpikute autor Jaak Roosaare.
Hommikuprogrammis anname ülevaate värsketest LHV teise kvartali tulemustest ning uurime, mida praegu tasub Balti börsidel osta ja müüa. LHV tulemustest teeme otsestuudios kokkuvõtte LHV Panga juhi Kadri Kiiseliga ning Tallinna börsi kuumemaid investeerimisideid kommenteerib investor ja investeerimisõpikute autor Jaak Roosaare.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.