• Jaga lugu:

  Seppik elamislubadest: järelevalve on suur probleem

  Tänases Vikerraadio saates „Reporteritund“ tõid kunagine siseminister Ain Seppik ja endine politseiametijuht Andres Anvelt välja, et elamisloaskandaalis on kõige suuremad probleemid järelevalve ning kvootide suurendamine.

  "Siseministri enda ametnikud ehk tegelikult kapo ütleb selgelt välja, et ei tule suurendada piirarvu, sest see pole hea mõte. Isegi natuke karmimalt on öeldud. Endise siseministrina võin öelda, et mul oleks punane latern põlema löönud. Ma ei julgenud langetada otsust, kui polnud muid motiive, mis kapo seisukohaga vastuollu läheksid," rääkis Seppik Vikerraadio saates „Reporteritund".Ta lisas, et poliitikas tuleb selliseid asju alati arvestada.
  Anvelt oli temaga nõus ja pööras tähelepanu sellele, et kõige suurem küsimärk on see, et suurendati just seda elamislubade tüüpi, mis oli Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi äriprojektis. Ta ei mõista enda sõnul ka seda, miks õiguskaitseorganid ei kontrollinud investoritena elamisloa saanute andmeid ja seda, kas nende investeerimisplaanid on reaalsed.
  Seppiku hinnangul ei ole ka elamisloa saanute nimekirjade avaldamine õige, sest ehkki seal esineb seaduserikkujaid, on need siiski üksikud. „Küsimus on selles, et me kogu selle veega last välja ei viskaks. Me tahame, et inimesed tuleksid ja teeksid siin äri. Minu arvates pole nende nimekirjade avaldamine õige. Kahtlemata on seal inimesed, kes on rikkunud seadusi, aga need on üksikud,“ arutles Seppik.Seppik lisas, et need inimesed, kes ostsid elamisloa, usaldasid müüjaid, sest need oli parlamendiliikmeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.