Anne Oja • 9. detsember 2011 kell 7:01

Kilk: Partsi tagasiastumisega võiks oodata selginemiseni

IRLi ridadesse kuuluv ärimees Rein Kilk arvab, et majandusminister Juhan Partsi tagasiastumine võiks kõne alla tulla alles siis, kui elamislubade skandaali asjaolud on kriminaaluurimise käigus välja selgitatud.

Äripäeva päevaküsimusele, kas elamislubadega kaubelnud mehed riigifirmade nõukogudesse määranud Juhan Parts peaks tagasi astuma, vastab Rein Kilk.

Ma arvan, et praegu tuleks asjades selgust saada, mis üldse toimus. Mis Stelmachi ja Raudsesse puutub, on see tõesti väga kahetsusväärne ning väärib järelemõtlemist. Riigi seisukohast ma aga ei tea, kui suureks seda ringi laiendada (kes vastutama ning tagasi astuma peavad – toim). Parts on olnud väga tugev minister ja tema saavutused on minu meelest muljetavaldavad. Kas see on riigi huvides, kui ta nüüd tagasi astub? Hea, et prokuratuur kriminaaluurimise algatas. Seni pole küll kordagi juhtunud, et pärast sellist uurimist oleks jäänud vastuseta küsimusi. Esimeses ringis võib seetõttu piirduda isikutega, kes on midagi toime pannud ja hiljem vaadata, kas laiendada seda ringi või mitte.

Hetkel kuum