• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lennukite saastemaks võib ELi kaubandussõtta viia

  1. jaanuarist jõustuv süsinikdioksiidimaks kõigile lennufirmadele, mis Euroopast või Euroopasse lendavad, riskib Euroopa Liidu kiskuda kaubandussõtta, kirjutab Wall Street Journal tänases juhtkirjas.

  Rahvusvaheline Lennutranspordi Ühendus IATA hindab, et uus maks nõuab tuleval aastal lennufirmadelt 900 miljonit eurot ning aastaks 2020 vähemalt 2,8 miljardit eurot aastas. See on palju tööstusharu jaoks, mis prognoosib tuleval aastal globaalsel tasandil kasumiks 3,5 miljardit eurot.
  EL möönab, et uus maks võib tõsta piletihindu ja vähendada nõudlust, mis ongi taotluslik, et heitmeid vähendada.
  Septembris liitus USA Brasiilia, India, Hiina, Venemaa ja veel 21 riigi valitsuse protestiga, et ELi ühepoolselt kehtestatud reeglid on vastuolus rahvusvahelise õigusega. Ameerika ja Kanada lennufirmade hagi lükkas Euroopa Kohus eelmisel nädalal tagasi.
  ELi kaubanduspartnerid kaaluvad vastumeetmeid
  Peking kaalub Airbusi lennukite tellimuse vähendamist ning Hiina lennufirmad plaanivad samuti hagi esitamist. New Dehli plaanib omapoolset maksu, Moskva ei välista ülelennutasude tõstmist Euroopa lennufirmadele. USA välisminister Hillary Clinton ja kaubandusminister Ray LaHood on läkitanud Euroopa Komisjonile kirja, mis hoiatab vastumeetmetega, kui EL maksust ei tagane. USA võib omakorda ELi lennufirmad maksustada.
  Ristisõda heitmete vastu on teinud juba piisavalt kahju, tõstes energia hinda ning raisates raha etanooli ja muude taastuvatest allikatest toodetud kütuste subsideerimiseks, mis ei ole konkurentsivõimelised. Nüüd võib sellest süttida kaubandussõda, mis võib olla ainus keel, millest eurokraadid aru saavad, kirjutab Wall Street Journal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.