Alyona Stadnik • 23. veebruar 2012 kell 10:43

Ansip: odavam on Kreekat abistada kui tegeleda tagajärgedega

Odavam on meil kõigil Kreekat aidata, kui seista silmitsi väga halbade tagajärgedega, ütles peaminister Andrus Ansip täna valitsuse pressikonverentsil.

"Kreeka abipaketi heakskiit oli üksmeelne. Me arutasime Kreeka temaatikat väga põhjalikult. See ei ole lihtne küsimus, kus saab otsustada jah või ei. Kui vaadata, mis Euroopas laiemalt toimub, siis on näha, mitmete mõjukate riikide juhid tunnevad sügavat vastustust Euroopa kui terviku tuleviku eest," rääkis Ansip.

Ansipi sõnul on meil kerge õpetada, et hakake elama nagu meie, kes me lähtume talupojamõistusest ehk kulutada saab ainult seda, mida on teenitud. Küllusliku eluga harjunul on seda raske teha.

Ansipi sõnul võib spekuleerida selle üle, mida tähendaks see, kui Kreekat ei abistataks. "Pinged on Kreekas tugevad ja kui keelduksime aitamast oma partnereid hädas, siis võivad sel olla hukatuslikud tagajärjed," märkis ta.

Ta selgitas, kui Kreeka läheks pankrotti, siis oleks see ka Kreeka panganduse kokkukukkumine, kuid me ei tea, mida see tegelikult tähendab. "Määramatust oleks liiga palju juhul, kui me jätaksime Kreeka abistamata. Euroopas minu kolleegide hulgas ei leidu kedagi, kes tahaks võtta vastuse määramatu olukorra eest. Odavam on meiel kõikidel Kreekat aidata, kui seista silmitsi väga halbade tagajärgedega," lausus Ansip.

Ansip rõhutas, et see ei ole lihtsalt raha andmine Kreekale, sest riigile on ikkagi seatud ülikarmid tingimused.

Hetkel kuum