• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip: odavam on Kreekat abistada kui tegeleda tagajärgedega

  Odavam on meil kõigil Kreekat aidata, kui seista silmitsi väga halbade tagajärgedega, ütles peaminister Andrus Ansip täna valitsuse pressikonverentsil.

  "Kreeka abipaketi heakskiit oli üksmeelne. Me arutasime Kreeka temaatikat väga põhjalikult. See ei ole lihtne küsimus, kus saab otsustada jah või ei. Kui vaadata, mis Euroopas laiemalt toimub, siis on näha, mitmete mõjukate riikide juhid tunnevad sügavat vastustust Euroopa kui terviku tuleviku eest," rääkis Ansip.
  Ansipi sõnul on meil kerge õpetada, et hakake elama nagu meie, kes me lähtume talupojamõistusest ehk kulutada saab ainult seda, mida on teenitud. Küllusliku eluga harjunul on seda raske teha.
  Ansipi sõnul võib spekuleerida selle üle, mida tähendaks see, kui Kreekat ei abistataks. "Pinged on Kreekas tugevad ja kui keelduksime aitamast oma partnereid hädas, siis võivad sel olla hukatuslikud tagajärjed," märkis ta.
  Ta selgitas, kui Kreeka läheks pankrotti, siis oleks see ka Kreeka panganduse kokkukukkumine, kuid me ei tea, mida see tegelikult tähendab. "Määramatust oleks liiga palju juhul, kui me jätaksime Kreeka abistamata. Euroopas minu kolleegide hulgas ei leidu kedagi, kes tahaks võtta vastuse määramatu olukorra eest. Odavam on meiel kõikidel Kreekat aidata, kui seista silmitsi väga halbade tagajärgedega," lausus Ansip.
  Ansip rõhutas, et see ei ole lihtsalt raha andmine Kreekale, sest riigile on ikkagi seatud ülikarmid tingimused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.