Alyona Stadnik • 6. märts 2012 kell 8:00

Wendre juht: mullu kasvas käive üle 25%

Eelmise aasta üle ei saa kurta, ettevõtte jaoks oli see väga hea, suur käibekasv ja päris hea kasum, kommenteeris Wendre juht Vahur Roosaar.

"Meie ettevõttes on olukord olnud natuke stabiilsem. Meil ei olnud masu ajal suuri kukkumisi, sest oleme töötanud palju välisturul. Meie kliendid on olnud masu ajal hea tervise juures," võttis Roosaar eelmise aasta kokku.

Lõppenud aastat kommenteerides lausus Roosaar, et ei saa kurta. "Ettevõtte jaoks oli see väga hea. Oli suur käibekasv ja kasumi poole pealt oli samuti päris hea aasta," märkis ta ja lisas, et täpseid numbreid veel ei ole kokku löönud, kuid käibekasv oli eelmisel aastal oli üle 25%.

Selle aasta ootused on ettevõttel rahulikumad ja sellised kasvunumbreid ette ei näe, pigem ennustavad ja loodavad stabiilset aastat.

Statistikaameti andmetel oli 2011. aasta pöördepunktiks investeerimises, mil kolm aastat kestnud investeeringute vähenemine võrreldes eelmise aastaga pöördus taas kasvule. Ettevõtted investeerisid mullu 2,3 miljardit eurot — poole rohkem kui aasta varem.

Roosaare sõnul on nad investeerinud stabiilselt. "Väga suuri investeeringuid mullu ei olnud ja näeme suurimaid pigem sellel ja järgmisel aastal. Meil on mitmed projektid töös ja kaalumisel," märkis ta.

Kas kõik realiseerub, on raske öelda. "Meil on kindlasti huvi ja näeme, et on vaja teha suuri investeeringuid. Investeeringuid on igale poole, nii masinatesse ja seadmetesse kui ka uutesse ja parematesse tehnoloogiatesse. Samuti näeme vajadust investeerida täiendavatesse ruumidesse. Eesmärgiks on kasvada, aga ilma investeeringuteta on raske teha suurt kasvu," sõnas Roosaar.

Konkurentidest rääkides on Roosaare sõnul ettevõtte seis parem kui aasta tagasi.  "Maailmaturu ebakindlus on ebameeldiv. Väike kartus on, et kui turul juhtub midagi kardinaalset, siis see mõjutab ka meid. Kui Euroopas suudetakse kriis kontrolli all hoida, siis tuleb stabiilne, normaalne äriperiood," lausus Roosaar.

Statistikaameti esialgsetel andmetel oli 2011. aastal ettevõtlussektori kogukasum 2,8 miljardit eurot, mis oli 40% suurem kui aasta varem. Ligilähedast kasumit teenisid ettevõtted viimati 2006. ja 2008. aastal.

Hetkel kuum